Categories: Смартфони

Xiaomi Mi A2: на що здатна подвійна камера за € 249?

Share

Презентація Xiaomi Mi A2 пройшла в Іспанії 24 липня, і новинка на базі Snapdragon 660 відразу привернула увагу користувачів. Крім продуктивного заліза, смартфон примітний просунутою подвійною камерою з підтримкою штучного інтелекту. І вже сьогодні в мережі з’явилися перші знімки, зроблені за допомогою другого пристрою компанії на чистому Android.

Роздільна здатність основного модуля тилової камери становить 12 Мп. З розміром пікселя 1,25 мкм і світлосилою f / 1,75 апарат потенційно здатний робити якісні знімки незалежно від часу доби. Допоміжний модуль з роздільною здатністю 20 Мп і аналогічної апертурою використовується для створення ефекту розмиття фону, а також при зйомці в умовах поганої освітленості.

Mi A2 відмінно справляється з денними фотосесіями. Високий рівень деталізації знімків досягається за допомогою опції Auto HDR, яка підлаштовує динамічний діапазон в залежності від освітлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливості штучного інтелекту орієнтовані в першу чергу на роботу з фронтальною 20-мегапіксельною камерою. Функція AI-assisted автоматично змінює інтенсивність селфі-фільтрів, значно спрощуючи зйомку. Виявлення краю портрета і рівномірність ефекту розмиття фону спрацьовують практично без похибок.

Слабка сторона багатьох бюджетних смартфонів – зйомка при поганому освітленні. Допоміжний модуль основної камери Xiaomi Mi A2 покликаний вирішити цю проблему. Фотографії у вечірній і нічний час виходять досить чіткими і з низьким рівнем цифрових шумів. Технологія 4-in-1 Super Pixel фактично «об’єднує» зображення з чьотирох сусідніх пікселів, мінімізуючи перешкоди – схожим чином функціонує і недавно представлена камера від Sony.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi A2 оснащений чіпсетом Snapdragon 660, об’ємом оперативної пам’яті 4 або 6 ГБ і ємністю вбудованого накопичувача від 32 до 128 ГБ в залежності від модифікації. Продажі смартфона почнуться в Індії вже 8 серпня, в подальшому новинка надійде і на інші ринки. Офіційна ціна апарату в модифікації 4/32 ГБ складе € 249, модель 4/64 ГБ буде коштувати € 279, а версія 6/128 ГБ обійдеться в € 349.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як безкоштовні VPN перетворюють смартфони на проксі та чому це небезпечно

    Безкоштовні VPN-програми можуть використовувати телефони користувачів з метою: збирати дані і паролі, зламувати акаунти і…

    28.04.2024

    Власників RTX 4090 чекають погані новини

    RTX 4090 від Nvidia залишається безперечним найпотужнішим графічним процесором на ринку, незважаючи на те, що…

    28.04.2024

    Українських біженців “заманюють” грошовою допомогою: нова шахрайська схема

    Шахраї розсилають SMS та Telegram-повідомлення від імені УВКБ ООН та ЮНІСЕФ у Словаччині, інформуючи українців…

    28.04.2024

    Гіганта в галузі кібербезпеки Darktrace купили за 5 мільярдів доларів

    Лідер у сфері кібербезпеки Британії Darktrace був придбаний приватною інвестиційною компанією Thoma Bravo в рамках…

    28.04.2024

    Експерти з безпеки розповіли, як захистити телефон від злому

    Витік особистої інформації може негативно вплинути на ваше соціальне та професійне життя. Тому, навіть якщо…

    28.04.2024

    Apple випустить iPhone з новими функціями ШІ

    Apple відновила переговори з OpenAI про використання технології штучного інтелекту (ШІ) для розробки нових функцій…

    28.04.2024