Експерти назвали найбільш небезпечні програми для Android і iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія Appthority склала антирейтинг додатків на Android і iOS за другий квартал 2018 року, який очолили два мессенджера.

WhatsApp Messenger і Facebook Messenger назвали двома найбільш ризикованими додатками, як для iOS, так і для Android, пише TechRepublic.

Обидва цих додатки входять в п’ятірку найпопулярніших додатків на обох платформах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Третім найбільш небезпечним додатком в iOS виявився Waze, в той час як це місце в Android належало Telegram. Для отримання цих даних Appthority проаналізувала мільйони результатів перевірок мобільної безпеки, які вона виконує для своїх корпоративних клієнтів.

“Наш останній звіт підтвердив, що ризики, пов’язані з надмірним збором даних та спільним використанням широко поширених соціальних і комунікаційних додатків, зазвичай високі. Наша мета – допомогти командам безпеки краще захищати свої дані і співробітників і приймати більш обґрунтовані рішення в області безпеки”, – сказав Сет Харді, директор з досліджень в області безпеки в AppRelease.

У більшості додатків, включених в чорний список, раніше були виявлені витік даних або виконання інших підозрілих дій. Серед цих підозрілих дій – відмова від HTTPS-шифрування за умовчанням.

Аналітики відзначають, що месенджери може використовуватися зловмисниками і шахраями для доступу до персональних даних користувачів. Appthority оцінює додатки за кількома параметрами. Наприклад, до небезпечних відносять додатки, які не дотримуються заявленої політики конфіденційності або запитують у користувачів багато прав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.