Categories: Смартфони

Експерти назвали найбільш невразливі смартфони

Share

Названо смартфони з кращим захистом від попадання води і пилу.

Всі сучасні смартфони від відомих брендів володіють захистом від води і пилу. Використовують один з двох класів захисту – IP67 або IP68.

Якщо просто, то чим більше друга циферка, тим краще мобільний пристрій захищений від попадання вологи. Перша відповідає за захист від пилу. Дослідники з порталу Astera вирішили провести тестування декількох найбільш популярних мобільних пристроїв з метою визначити і назвати смартфони з найкращим захистом від цих двох чинників.

Як і слід було очікувати, найкращими смартфонами, що володіють захистом від води і пилу, виявилися моделі Samsung Galaxy S9 і Galaxy S9 +, яким при нормальній експлуатації не загрожує ніяка з цих двох небезпек. З ними можна спокійною плавати в басейні і навіть занурюватися під воду на глибину до трьох метрів, тобто 99,9% людей такого способу захисту більш ніж достатньо. У рейтинг також потрапили смартфони LG G7 ThinQ і Huawei P20 Pro, які також відмінно захищені від попадання води і пилу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, фахівці поставили високу оцінку телефонам iPhone X, iPhone 8 і iPhone 8 Plus, всі з яких мають захистом по класу IP67. При цьому наголошується, що насправді Apple реалізувала захист IP68, але на ділі ж вона вказала менший клас захисту через те, що при ньому користуватися смартфоном під водою не можна, а при більш високому – можна. Простіше кажучи, вона позбавила таким чином себе від купи проблем, при яких клієнти можуть вимагати гарантійного ремонту. 

Всім цим семи смартфонам не загрожує ніякий бруд, пил і вода, особливо якщо не занурювати їх під воду на велику глибину. Це означає, що їх власникам не варто переживати на рахунок того, що якщо раптом телефон впаде в воду, наприклад, на глибину в два метри, то з ним щось трапиться. Буде потрібно лише протерти його, а також витрусити всю вологу з роз’ємів, якщо вона там опиниться. Після цього телефоном можна буде продовжувати користуватися без будь-яких нюансів, тому як пошкоджень не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: укр
  • Останні записи

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024

    Новий iPad Pro раптово здивує секретним чіпсетом Apple

    Зважаючи на все, компанія прагне стати лідером із впровадження нейромережевих функцій у свої пристрої. Журналіст…

    29.04.2024