Експерти порівняли Xiaomi Redmi 5 і Redmi 6, Redmi 6A, Redmi 5A

Минулорічний смартфон Xiaomi Redmi 5 як і раніше користується великою популярністю, хоча на ринку після нього дебютували три новинки – Redmi 6, Redmi 6A і Redmi 5A. Експерти порівняли девайси і знайшли їх переваги та принципові відмінності.

Порівняння Redmi 5 і Redmi 6
Минулорічний девайс став популярний за рахунок потужної батареї, високопродуктивного процесора і оригінального екрану. Експерти не стали описувати подібності смартфонів і зупинилися на відмінностях.

Redmi 6 з’явився в продажі через півроку після попередника, що могло вказувати на незначну модернізацію. Насправді пристрій змінився кардинально, але нововведення, як показує практика, не завжди допомагають поліпшити загальне враження користувачів.

У шостому поколінні смартфонів Xiaomi розробники змінили операційну систему з Android Nougat на Android 8 Oreo, зменшили екран і габарити пристрою. Redmi 5 працює на базі 8-ядерного чіпсета Snapdragon 450 від Qualcomm, що дозволяє економити енергію. Модель доповнена графічним прискорювачем Adreno 506. В «шістці» коштує 8-ядерний процесор Cortex-A53 (2 ГГц), але менш потужний прискорювач графіки PowerVR GE8320, що не сподобається геймерам. В цьому аспекті виграє торішній дебютант.

Екран девайсів змінився всього на 0,25 дюймів, з 5,7 до 5,45 дюймів. Новинка вийшла компактною, але позбавила користувачів корисної площі на передній частині дисплея з роздільною здатністю 1440 х 720 пікселів. У Redmi 5 варто АКБ на 3300 мАг, в Redmi 6 – на 3000 мАг, що негативно позначається на автономності. У цьому порівнянні перевага знову на боці моделі 2017 року.

Основна камера в смартфонах 5-го і 6-го поколінь має роздільну здатність на 12 Мп. Переваги новинка отримала тільки за рахунок другого модуля зі скромними характеристиками в 5 Мп. Фронтальний об’єктив у апаратів абсолютно однаковий – 5 Мп.

Підводячи підсумки, експерти знайшли більше аргументів за минулорічний смартфон, що радує користувачів хорошою батареєю, великим екраном і продуктивний процесор. Модель успішно пройшла всі тести і показала з себе з кращого боку. Її опонент може зацікавити покупців тільки оновленою операційною системою і компактними розмірами.

Порівняння Redmi 5 і Redmi 5A
Експерти за замовчуванням віддали перемогу Redmi 5, оскільки 5A є його бюджетною та спрощеною копією. Обидві моделі функціонують на базі чіпсета 400-й серії Snapdragon. У дешевому телефоні стоїть 4-ядерний Snapdragon 425 з частотою 1,4 ГГц. Відразу помітно, скорочення частоти і числа ядер. Зазначений процесор створюється по 28-нанометровим технологічним процесом, що негативно впливає на автономність батареї, яка, до речі, на 300 мАг менше. З стареньким прискорювачем графіки Adreno 308 про ігри теж краще не згадувати.

Минулорічний дебютант отримав екран із співвідношенням сторін 18: 9, на відміну від 5A з застарілими пропорціями 16: 9. Кількість пікселів в першій моделі теж більше – 1440 х 720 проти 1280 х 720. Роздільна здатність обох версій – HD. Єдиним плюсом новинки можна назвати 5-дюймовий екран, що робить девайс більш компактним.

На завершення порівняння експерти взяли на себе сміливість не рекомендував пластиковий Redmi 5A без дактилоскопічного сканера без вагомих на те причин. Смартфон можна вибрати тільки в трьох випадках: коли потрібен дешевий, компактний телефон без співвідношення сторін 18:9.

Порівняння Redmi 5 і Redmi 6A
При роботі з цією парою експерти роблять відсилання на першу частину статті, так як 6A теж отримав ОС Android 8 Oreo і компактні розміри. Модель працює на базі 4-ядерного чіпсета Helio A22 і позбавлена ​​дактилоскопічного сканера. Зрозуміло, перевага на боці Qualcomm. Акумулятор у новинки по потужності менший на 300 мАг, зате обидва варіанти можуть похвалитися HD + дисплеєм з пропорціями 18:9. Redmi 6A може заманити покупців привабливою ціною, оскільки версії з пам’яттю на 2/16 Гб і 3/32 Гб доступні на ринку всього за 100 і 115 доларів відповідно.

Підсумки порівняння
Щоб остаточно зробити вибір, експерти пропонують поглянути на порівняння Redmi 5 з іншими брендами, проведеними на бенчмарку Antutu. За результатами тестів модель від Xiaomi чи не поставила жоден рекорд, але, незважаючи на це, виглядає на загальному тлі цілком гідно.
Redmi 5 отримав відмінну для IPS-дисплея читаність в умовах природного освітлення. Графічний редактор не перевантажується через дозвіл 1440 х 720 пікселів і дозволяє побачити чітку картинку в іграх, тобто фремрейт вище, ніж у смартфонів з FullHD дозволом.

Незважаючи на докладний аналіз, експерти рекомендують не піддаватися загальним тенденціям і підбирати телефон з особистих параметрам, оскільки кожен користувач пред’являє до девайсу різні вимоги. Тобто, одним він потрібен тільки для дзвінків, а іншим для захоплюючих геймерських пригод і виходу в інтернет. Щоб не помилитися, важливо чітко розуміти, з якою метою планується використання сучасних смартфонів від китайської компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.