Як можна заряджати смартфон – головні помилки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тривалість автономної роботи мобільного пристрою залежить від стану його акумулятора. У міру щоденного використання смартфона даний показник знижується, змушуючи користувачів міняти АКБ або купувати новий телефон.
Є обставини, які безпосередньо впливають на ємність батареї і термін її служби. Щоб уберегти акумулятор, його потрібно правильно експлуатувати. Розповідаємо про найважливіші заборонах і наводимо працюють поради щодо правильної зарядці смартфонів.

Не можна допускати повної розрядки акумулятора

При повному виснаженні батареї смартфона страждає її головна технічна характеристика – загальна ємність. Сучасні моделі телефонів мають систему автоматичного контролю, яка зберігає певний рівень заряду в АКБ навіть при відключенні пристрою. Однак не варто зловживати енергетичним запасом акумулятора, так як подібний підхід рано чи пізно може призвести до поломки. За словами багатьох експертів, рекомендується підтримувати ступінь заряду гаджета на середньому рівні.

Не можна заряджати пристрій в теплі і на морозі

Температурний фактор навколишнього середовища дуже сильно впливає на роботу мобільного гаджета. Особливо це стосується надмірно жарких місць, в яких телефон контактує з такими джерелами тепла, як працює радіатор або прямі сонячні промені. Проводити зарядку при подібних умовах часто небезпечно, тому що ймовірність його перегріву збільшується в рази. Холодне середовище також шкодить батареї, оскільки під дією низьких температур відбувається довгострокове зниження запасу енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не можна користуватися неякісними блоками живлення

Виробники мобільних пристроїв неспроста рекомендують заряджати свої гаджети виключно за допомогою оригінального устаткування. Дана обставина найчастіше обумовлено індивідуальними особливостями телефону, що включають в себе рівень допустимого вхідного напруги.
Щоб не зіпсувати батарею, потрібно використовувати тільки сертифіковані блоки живлення. Здійснювати зарядку через прикурювач автомобіля, повербанк або комп’ютер можна, але спочатку важливо переконатися в справності обладнання. Наприклад, не рекомендується приєднувати смартфон до ПК через пошкоджений кабель.

Не можна грати в телефон під час зарядки

Використання функцій смартфона при підключенні до джерела живлення часто провокує додаткове нагрівання акумулятора. Складність виконуваної мобільним процесором завдання безпосередньо впливає на рівень температури всередині пристрою. Щоб не піддавати батарею небезпеки, рекомендується утриматися від запуску важких додатків та ігор під час зарядки.

Небажано залишати смартфон заряджатися на ніч

Сучасні АКБ оснащуються просунутою системою управління вхідною напругою. З цієї причини можна практично не турбуватися про здоров’я батареї пристрою, якщо останнє залишається на довгий час (наприклад, на всю ніч) підключеним до розетки.

Однак багато хто все одно рекомендують дотримуватися дуже просту запобіжний засіб – припиняти зарядку при поповненні запасу акумулятора на 100%. Таким чином смартфон не буде перегріватися через безперервного впливу вхідної напруги від джерела живлення.

Ємність акумулятора будь-якого смартфона з часом неминуче зменшується, скорочуючи тривалість його автономної роботи. Повністю вберегти батарею телефону від поступового виснаження можна, але можна слідувати нескладним рекомендаціям і значно уповільнити подібний процес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.