Чи справді смартфони стежать за користувачами – нове дослідження

В результаті тестування 17 тис. популярних Android-додатків з метою з’ясувати, чи записують вони звук з мікрофонів мобільних пристроїв, будь-яких свідчень передачі аудіофайлів на сторонні домени виявлено не було. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на групу вчених Північно-Східного університету США.

Проте, це зовсім не означає, що додатки ніколи не підслуховують, відзначають дослідники. Результати тестування за допомогою автоматизованих інструментів можуть відрізнятися від реального досвіду живих користувачів.

В ході дослідження вчені виявили одну цікаву річ. Як виявилося, кілька тестованих додатків робили знімки екрану і записували всі дії користувачів на відео. Зроблені скріншоти потім відправлялися на сторонні домени.

Одним з таких додатків виявився сервіс доставки продуктів GoPuff, що записував відео екрану і відправляв його аналітичній компанії Appsee.

Спочатку про запис відео з екрану і відправку його третім сторонам в політиці конфіденційності GoPuff нічого не говорилося.

Однак після того, як дослідники зв’язалися з розробниками програми, в політиці конфіденційності з’явився пункт про можливий збір “персонально ідентифікованої інформації”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.