Стеження за користувачами смартфонів ведеться не зовсім так, як ми думали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давно існує думка, що наші смартфони записують все, що відбувається навколо них і передають третім особам, які зможуть використовувати отримані дані для таргетированої реклами. Дослідники з Північно-східного університету намагалися знайти докази цього, але не знайшли. Тим не менш, вони знайшли дещо не менш сумне.

Згідно з повідомленням Gizmodo, команда дослідників виявила, що деякі додатки для смартфонів таємно записують те, що відбувається на екрані пристрою і передають цю інформацію.

Чи траплялося вам спостерігати, що варто вам поговорити про щось, як ви можете побачити рекламу цього в інтернеті? Багато спостерігали, і пояснити це можна тільки тим, що компанії збирають аудіозаписи, які таємно роблять смартфони. Для того, щоб довести або спростувати це, команда дослідників з допомогою спеціального ПО протестувала 17260 найпопулярніших мобільних додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках тестування вивчався контент, який мобільні додатки відправляють на сервер. Жоден з перевірених додатків не входила б мікрофон смартфона і не відправляла куди-небудь записи з нього. Замість цього деякі додатки записували те, що відбувається на екрані і відправляли цю інформацію.

Деякі додатки відправляли дані в аналітичні компанії. Це популярно серед розробників. Так вони краще розуміють користувачів. Однак, не у всіх розробників в політиці конфіденційності вказана інформація про відправку скріншотів і записів екрану.

Що стосується основної мети дослідження, є обмеження в тесті, які не дозволяють стверджувати, що телефон абсолютно точно не записує все, що ви говорите. Просто на даний момент не вдалося знайти доказів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.