Стеження за користувачами смартфонів ведеться не зовсім так, як ми думали

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Давно існує думка, що наші смартфони записують все, що відбувається навколо них і передають третім особам, які зможуть використовувати отримані дані для таргетированої реклами. Дослідники з Північно-східного університету намагалися знайти докази цього, але не знайшли. Тим не менш, вони знайшли дещо не менш сумне.

Реклама

Згідно з повідомленням Gizmodo, команда дослідників виявила, що деякі додатки для смартфонів таємно записують те, що відбувається на екрані пристрою і передають цю інформацію.

Чи траплялося вам спостерігати, що варто вам поговорити про щось, як ви можете побачити рекламу цього в інтернеті? Багато спостерігали, і пояснити це можна тільки тим, що компанії збирають аудіозаписи, які таємно роблять смартфони. Для того, щоб довести або спростувати це, команда дослідників з допомогою спеціального ПО протестувала 17260 найпопулярніших мобільних додатків.

В рамках тестування вивчався контент, який мобільні додатки відправляють на сервер. Жоден з перевірених додатків не входила б мікрофон смартфона і не відправляла куди-небудь записи з нього. Замість цього деякі додатки записували те, що відбувається на екрані і відправляли цю інформацію.

Деякі додатки відправляли дані в аналітичні компанії. Це популярно серед розробників. Так вони краще розуміють користувачів. Однак, не у всіх розробників в політиці конфіденційності вказана інформація про відправку скріншотів і записів екрану.

Що стосується основної мети дослідження, є обмеження в тесті, які не дозволяють стверджувати, що телефон абсолютно точно не записує все, що ви говорите. Просто на даний момент не вдалося знайти доказів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоhi-news.ru

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ