Топ-12 найбільших виробників смартфонів у світі

У світі величезна безліч виробників смартфонів, причому більшість має китайське походження.

Всі вони, крім Apple, випускають телефони на базі операційної системи Android. Їхня продукція відрізняється за частиною зовнішнього вигляду (не завжди), технічного оснащення і програмної прошивки.

22 червня 2018 року, група аналітиків з компанії IC Insight озвучила топ-12 найбільших виробників смартфонів у світі, використовуючи дані за підсумками 2017 року.

Як вдалося з’ясувати, всього за минулий рік було продано 1,5 млрд смартфонів, причому на частку таких від китайських брендів довелося 625 млн, тобто трохи менше половини.

Найбільшим виробників такої електроніки стала компанія Samsung, яка за підсумками року навіть домоглася збільшення продажів фірмових телефонів на 2% в порівнянні з 2016 роком.

Всього вона продала 317,4 млн телефонів, тобто її положення явно не можна назвати плачевним або навіть поганим.На другому місці по продажах йде Apple з показником в 215,8 млн проданих смартфонів.

Трійку лідерів замкнула Huawei, зумівши реалізувати 153,3 млн телефонів. На четвертому місці знайшлося місце для Oppo.

Вона успішно продала 118 млн мобільних пристроїв з різних цінових категорій, але переважно на території Китаю. П’ятірку лідерів замкнула Vivo з відміткою в 95,1 млн телефонів.Потім йде Xiaomi, яка наростила продажі своїх смартфонів в 2017 року порівняно з 2016 роком на цілих 73%, досягнувши позначки в 91,7 млн проданих телефонів.

Потім йдуть LG, Lenovo, ZTE, TLC, Gionee і LeEco. У кожної з цих компаній, крім південнокорейської LG, продажу мобільних пристроїв скоротилися в силу різних причин.

Так, наприклад, продукцію від компанії LeEco через очевидних причин почали купувати на 21% рідше, але їй все одно вдалося потрапити в топ-12 найбільших виробників телефонів в світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.