Apple розповіла про негативні наслідки джейлбрейка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple ніколи не була в захваті від того, що її пристрої зламують. Хоча це і додає їм нові можливості, страждає безпека: смартфони і планшети стають більш вразливими перед хакерами їх шкідливим ПЗ.

На сайті Apple з’явився документ, в якому розказано, з якими неприємними наслідками можуть зіткнутися користувачі, які обходять захист iOS спеціальними інструментами і встановлюють джейлбрейк.

За словами Apple, джейлбрейк усуває один з шарів захисту iOS, а це призводить до того, що операційна система менш ефективно протистоїть вірусам і шпигунським програмам. Також страждає стабільність роботи: пристрій починає аварійно вимикатися, знижується час автономної роботи, пропадає стільниковий зв’язок.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джейлбрейк може викликати порушення роботи сервісів Apple, в тому числі iCloud, FaceTime і Apple Pay, а деякі сторонні додатки не зможуть надсилати на пристрій повідомлення. В особливо складних випадках злом може призвести до ураження якого неможливо усунути в сервісному центрі. Apple підкреслює, що установка джейлбрейка може стати підставою для зняття пристрою з гарантійного обслуговування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.