Categories: Смартфони

Xiaomi приступила до поширення MIUI 10 для безлічі смартфонів

Share

Поки компанії Samsung, LG і їх відомі конкуренти тягнуть з термінами релізу нових прошивок для своїх телефонів, китайська корпорація Xiaomi випускає їх так активно, що деякі цим навіть незадоволені. Штат із понад 2 000 співробітників постійно працює над поліпшенням фірмового ПО і його випуском для безлічі мобільних пристроїв під фірмовим брендом. Сьогодні, 17 червня 2018 року, компанія приступила до глобального розгортання MIUI 10 для спільних смартфонів.

Як пише Gizmochina, розробники оголосили і почали поширення глобальної бета-версії операційної системи MIUI 10 для всіх сумісних з нею смартфонів. Вона буде регулярно оновлюватися, обіцяє Xiaomi, тоді як реліз фінальної стабільної збірки для більшості мобільних пристроїв трапиться у вересні нинішнього року. Важливо зауважити, що мова саме про міжнародну прошивку, в яку вбудована російська мова і нормальна система отримання оновлень.

Нова прошивка має номер 8.6.14, а містить вона в собі ряд корисних нововведень. Наприклад, тепер фірмовий веб-браузер Mi Browser володіє оптимізованою головною сторінкою, а функціонал роботи з пошуковими системами був поліпшений. Не обійшлося і без всебічної підтримки штучного інтелекту, доповненого машинним навчанням і нейронною мережею. Оцінити ці функціональні можливості найбільш повно можна при роботі з камерою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На додаток до цього, власникам багатьох смартфонів Xiaomi з однією камерою на лицьовій частині тепер доступний портретний режим, тобто можна робити Селфі з ефектом розмиття заднього фону. Розробники прошивки MIUI 10 впровадили для цього спеціальний алгоритм, який програмним шляхом розмиває задній фон. Водії відтепер можуть користуватися спеціальним режимом, при перекладі телефону в який він отримує підтримку голосових команд, тобто керувати мобільним пристроєм стає можливо без необхідності відривати руки від керма.

Сумісні з MIUI 10 смартфони:

  • Mi 6, 6x;
  • Mi 5, 5s, 5 Plus, 5x;
  • Mi 4, 4s, 4c;
  • Mi 3;
  • Mi Mix, Mix 2, Mix 2S;
  • Redmi Y1, Y1 Lite;
  • Mi Note 2, Note 3;
  • Redmi Note 3, Note 3 Pro;
  • Redmi Note 4, Note 4x;
  • Redmi 5A, Note 5A;
  • Mi Max, Max 2;
  • Redmi 4, 4A, 4x;
  • Redmi 3, 3x, 3S, 3 Prime;
  • Redmi Pro;
  • Redmi Note 5, Note 5 Pro;
  • Redmi S2;
  • Mi Pad 3.

Перевірити доступність операційної системи MIUI 10 дуже просто. Для цього необхідно перейти в «Налаштування», після чого відкрити розділ «Про телефоні» і натиснути на «Оновлення системи». У цьому меню буде кнопка “Перевірити оновлення”, на яку і потрібно натиснути. Смартфон сам перевірить доступність нової прошивки і, при необхідності, запропонує її встановити. У найближчі кілька днів Xiaomi обіцяє викласти в мережу прямі посилання для завантаження нової прошивки, за якими її можна буде встановити в обхід оновленню «по повітрю».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Представлений кнопковий телефон Nokia 220 2024 4G за 40 доларів

    Представлено новий кнопковий телефон Nokia 220 2024 4G, який надійде у продаж 29 квітня. Кнопковий…

    26.04.2024

    Анонсовано недорогий зарядний пристрій realme на 240 Вт

    Компанія realme представила новий потужний зарядний пристрій SUPERVOOC у невеликому корпусі. Воно видає до 240…

    26.04.2024

    Смартфони Huawei Pura 70 отримав функцію роздягання людей на фото

    Розробники Huawei наділили смартфони Pura 70 незвичайною функцією. За допомогою штучного інтелекту зі знімків можна…

    26.04.2024

    Колишні дослідники Apple заснували стартап захисту iOS-пристроїв

    Двоє колишніх співробітників Apple, які працювали на компанію як дослідники кібербезпеки, заснували свій власний стартап.…

    26.04.2024

    Найкращі Android-планшети 2024 року: який варто купити

    Якщо колись найкращі Android-планшети слугували більш доступною альтернативою iPad, то сьогодні вони є самостійними пристроями,…

    26.04.2024

    Назва Samsung Galaxy S24 FE підтверджена офіційно

    Нещодавно ми почули, що Samsung працює над Galaxy S24 FE, який буде представлений наприкінці 2024…

    26.04.2024