Наступний iPhone може вийти без Lightning

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідно до звітів з Азії, хоча б один iPhone 2018 року без роз’єму Lightning – повідомляє Digitimes.

Очікується, що Apple почне використовувати альтернативний метод зарядки і синхронізації, який сподобається багатьом користувачам iPhone. Однак це може означати, що всі існуючі аксесуари для смартфона більше не будуть підтримуватися.

Представлений разом з iPhone 5 в 2012 році, Lightning став величезним кроком вперед, порівняно з використовуваним раніше 30-контактним роз’ємом. Він допоміг зробити iPhone, iPad і iPod більш тонкими і звільнити більше простору всередині гаджета для нових технологій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але Apple може поміняти Lightning на стандарт, який настільки ж малий і навіть більш універсальний. Швидше за все, лінійка iPhone 2018 буде використовувати роз’єм USB-C. Компанія вже використовує його в своїх останніх MacBook, і деякі шанувальники хочуть побачити те ж саме в iOS-пристроях.

USB-C визнаний світовим стандартом і вже зараз використовується в безлічі Android-смартфонів і Windows-ноутбуках. Він дозволить власникам продукції Apple використовувати одні і ті ж кабелі та зарядні аксесуари на всіх своїх пристроях.

Проте здається малоймовірним, що компанія повністю відмовиться від свого стандарту Lightning. Можливо, USB-C буде тільки в одному з iPhone 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.