Смартфон може підслухати ваші розмови і зробити певні висновки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Смартфони дійсно підслуховують всі ваші розмови і використовують їх для таргетування реклами у соцмережах, попереджає експерт з кібербезпеки доктор Пітер Генвей.

За його словами, це цілком законно, адже певні додатки, які ви встановлюєте на свій телефон, містять пункт доступу до мікрофона у згоді на використання, пише Daily Mail. Проте і досі важко сказати, що саме приводить цю функцію в дію, передає Бі-Бі-Сі.

Більшість сучасних смартфонів містить програми зі штучним інтелектом, які реагують на фрази “Окей, Гугл” або “Привіт, Сірі”. Тобто, ваш мікрофон постійно увімкнений, і програмі просто-таки лишається розпізнати ключову фразу. Пан Генвей каже, що доступ до цієї інформації отримують і інші додатки на вашому телефоні, на кшталт Instagram чи Twitter.

“А це означає, що коли ви обговорюєте покупку нової пари джинсів чи плануєте відпустку у Сенегалі, додатки можуть наповнити вашу стрічку новин рекламою одягу чи акцій авіакомпаній на перельоти”, – пише видання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Facebook спростовує використання інформації з мікрофонів телефонів своїх користувачів. Пан Генвей, натомість, запевняє, що великі компанії роблять це у маркетингових цілях.

“Дійсно, а чому б їм не робити це? З точки зору маркетингу, це має сенс, і законодавство і угоди про використання дозволяють, тож підозрюю, що вони таку практику застосовують, але бути цілком впевненим не можу”, – каже експерт з кібер-безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.