Як прибрати рекламу з усіх додатків і браузера на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реклама, безумовно, самий потужний двигун торгівлі, але аж надто нав’язливий. Рідкісний сайт або додаток не буяє банерами з пропозицією завантажити, купити або збільшити. У міру розвитку оголошення стали настільки витонченими, що навіть блокировщикам реклами часом не під силу їх приховати. Але для DNS66 немає нічого неможливого.

На відміну від традиційних блокувальників реклами, DNS66 працює на рівні DNS, не просто приховуючи банери, а фільтруючи трафік і перешкоджаючи таким чином появі оголошень не тільки в браузері, але і в додатках. Для цього вам знадобиться пристрій під управлінням Android версії 5.0 Lollipop і більш нової, а також дозвіл на установку ПО з невідомих джерел.

Оскільки DNS66 відсутня в магазині Google Play, завантажити його можна тільки у вигляді APK-файлу зі сховищ F-Droid. Це популярний і надійний каталог додатків з відкритим вихідним кодом, але, якщо ви з якоїсь причини не довіряєте йому, настійно рекомендуємо припинити читання даної інструкції на цьому місці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– Прокрутіть сторінку до версії 0.5.8 (це найсвіжіша версія) і натисніть Download APK. Після того як файл буде завантажений, натисніть на повідомлення про успішне завантаженні, а потім – на клавішу Install.

– У вікні, перейдіть у вкладку Hosts і відключіть всі сервера, залишивши тільки Adaway hosts file. Практика показала, що цей сервер працює краще за всіх і найбільш оптимальний для нашої задачі.

Тепер натисніть на кругову стрілку в правому верхньому куті для перезавантаження і поверніться у вкладку Start. Тут натисніть на велику кнопку Start і підтвердіть активацію VPN, який буде включатися при виявленні рекламного трафіку. У цих випадках в рядку стану смартфона буде з’являтися піктограма ключа.

За заявою розробника, на відміну від рішень зі схожою функціональністю, DNS66 фільтрує тільки рекламний трафік, не пропускаючи через себе всі дії, що здійснюються користувачем, а тому практично не розряджає батарею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.