Intel «випадково» перебільшила потужність 28-ядерного процесора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як з’ясувалося, під час презентації на Computex 2018 у Тайбеї нового 28-ядерного процесора компанія Intel була не до кінця чесна з OEM-виробниками і користувачами. Продемонстрований зразок працював на тактовій частоті 5 ГГц і набрав в бенчмарке Cinebench 7 334 бали. В реальності ж таких показників очікувати не варто.

Intel

Виявилося, що під час презентації Intel використовувала екстремальну установку з блоком живлення потужністю 1 300 Вт (при пікової потужності 1 000 Вт) і рідинним охолодженням промислового класу. Насправді, 28-ядерний процесор не працює на частоті 5 ГГц «з коробки». Виробник розігнав його до цього значення для демонстрації потенційних можливостей чіпа.

В Intel заявили, що «забули» всім розповісти про те, що чіп був розігнаний, так як це був для компанії досить хвилюючий момент. На якій частоті працює процесор без розгону і використання спеціального охолодження – не повідомляється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначимо, що даний чіпсет орієнтований на робочі станції для всіляких складних обчислень.

джерело: slashgear.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.