Categories: Смартфони

Три екрани — не занадто? Які новинки готує для нас Microsoft

Share
Про новий революційний смартфон та окуляри змішаної реальності.

Як відомо, головні конкуренти на ринку мобільних платформ – це iOS та Android. Але мало хто пам’ятає, що колись у них був третій суперник від Microsoft, який встиг двічі програти цю битву та випасти з ринку.

Першою була лінійка смартфонів Nokia Lumia на базі операційної системи Windows Phone 8.1, розроблена ще 2010 року. Друга — та сама Lumia, тільки на базі нової Windows 10 Mobile і випущена вже під брендом Microsoft.

Нині віндовсфони займають менше ніж десять відсотків ринку, а компанія Білла Ґейтса заявила про припинення підтримки цієї мобільної платформи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зізнаюся, що свого часу я встиг купити Люмію і досі є власником цього девайса. Що змусило мене зробити такий вибір, я не знаю.

Це була любов з першого погляду, за яку я здатен пробачити смартфону всі баги та відсутність оновлень.

Крім мене, є ще й інші фанати цього бренду. Вони віддані Майкрософту навіть після того, як Білл Ґейтс плюнув їм в обличчя, заявивши, що сам користується Андроїдом.

«Кажуть, що існують таємні товариства поціновувачів віндовсфонів. Вони збираються вечорами в заздалегідь домовленому місці, обговорюють інсайдерські новини компанії та п’ють какао».

І ось днями сталося дещо дивне. Мій телефон посеред ночі почав видавати химерні звуки та блимати. Голосовий помічник Cortana взагалі перейшла на британський акцент.

І поки я визначався, кого викликати — дільничного чи екзорциста, на екрані тим часом з’явилися анімаційні шестерні. Це означало, що прийшло оновлення.

На хвилі радощів я одразу пірнув в інтернет та інсайдерські телеграм-канали, щоб дізнатися, що там нового у Microsoft. Ось що мені вдалось знайти.

Глава компанії Сатья Наделла раніше заявляв, що Microsoft розробляє новий революційний пристрій, котрий не має аналогів і може розширити екосистему Windows. Вже кілька років ходять слухи, про розробку нового смартфона Surface Phone, котрий матиме три особливості.

  1. Перша — апарат матиме одразу три екрани та форму трансформера. Його можна буде розкласти на невеликий планшет або ноутбук.
  2. Друга — це операційна система. Microsoft буде використовувати повноцінну Windows 10 з додатковою графічною оболонкою Andromeda OS.
  3. Третя особливість Surface Phone полягає в залізі. А саме — у восьмиядерному процесорі Qualcomm Snapdragon 850, котрий є розігнаною версією Snapdragon 845.

Тобто, десктопна версія Windows 10 буде працювати на базі ARM. Це дозволить користуватись девайсом, як телефоном, так і повноцінним комп’ютером, в залежності від ситуації.

За виробництво смартфонів береться Dell, проте, жодного логотипу компанії на мобільному пристрої не буде, а випуск перших моделей відбудеться вже до кінця 2018 року.

HoloLens

Microsoft також активно працює над новою моделлю окулярів змішаної реальності HoloLens 2. Унікальністю цього пристрою є окремий чіп для роботи штучного інтелекту, в результаті чого виросте його продуктивність та незалежність від хмарних обчислень.

Поки що цим чудом техніки користуються штатні працівники компанії Microsoft, котрі виклали за це з кишені по 3000$. Також відомо, що автоконцерн Ford використовує ці окуляри для проектування та дизайну автомобілів.

Скільки в майбутньому будуть коштувати чудо-окуляри для пересічної людини, важко сказати. Проте, іграшка буде не з дешевих, тому, в нічні клуби в ній краще не ходити.

Головний розробник HoloLens Алекс Кіпман стверджує, що сучасні смартфони — це вже пережиток минулого, просто ми ще цього не усвідомили. А майбутнє за змішаною реальністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024