Смартфони

Oppo Find X8 перевершить iPhone 16 Pro щонайменше в чотирьох ключових аспектах

Share
Час читання: 5 хв.

Китайська компанія Oppo на завтра готує презентацію своїх флагманських моделей Find X8 та X8 Pro. Цій події передувала довга низка офіційних тизерів, в яких команда розробників порівнювала свої новинки з конкурентами, причому в першу чергу – з моделями iPhone 16 Pro.

За цей час з’ясувалося, що майбутні смартфони перевершать актуальні «яблучні» моделі як мінімум за чотирма параметрами.

Перший – рівень мінімізації рамок навколо дисплея. Oppo стверджує, що рамки Find X8 перевершать не тільки iPhone 16 Pro, а й взагалі будь-які інші смартфони на ринку. Причому рамки будуть не просто надтонкими, а й, як у iPhone, симетричними. Тобто без ефекту «підборіддя». Він властивий багатьом Android-смартфонам: нижня грань там завжди трохи товщі за інші.

Втім, надтонкі рамки заявлені лише для базової моделі Find X8, яка отримає плоский дисплей із діагоналлю 6.6”. У версії Pro буде злегка вигнутий на бічні грані екран з діагоналлю 6.8”. Для нього теж обіцяють дуже тонкі рамки, але все ж таки не рекордні.

Порівняння рамок Find X8 (на передньому плані) та iPhone 16 Pro

Друга перевага Find X8 над iPhone 16 – товщина. Причому Oppo враховує товщину як самого апарата, а й виступ блоку його камер. Так от, хоча у Find X8 знову буде потужна «шайба» з камерами на тильній стороні, виступати вона буде зовсім не так сильно, як у iPhone 16 Pro.

Якщо говорити саме про корпус, то Find X8 стануть помітно тонше на тлі попередників. Find X8 та X8 Pro приписують товщину 7.8 та 8.2 мм. Це трохи тонше за iPhone 16 Pro і відчутно тонше за моделі Find X7 (9.0 і 9.5 мм).

Камера iPhone 16 Pro (на задньому плані) виступає помітно більше, ніж у Find X8

Третя перевага – процесор. Обидві моделі покладатимуться на Dimensity 9400 від Mediatek. І щоб показати його перевагу над Apple A18 Pro, інженери Oppo вирішили продемонструвати не бенчмарки, а стабільність в іграх. Зокрема, було обрано популярну Genshin Impact.

iPhone 16 Pro почав серйозно просідати у FPS вже з сьомої хвилини, в окремі моменти падаючи з 60 FPS до 35. А до кінця 30-хвилинного тесту гаджет від Apple видавав близько 35 FPS вже на постійній основі. При цьому Oppo Find X8 всі 30 хвилин вдавалося тримати майже стабільні 60 FPS, допустивши лише пару просадок до 50 FPS в районі шостої хвилини.

Заради справедливості варто зауважити, що на Android-смартфоні гра йшла в трохи нижчій роздільній здатності. До того ж Find X8 нагрівався до 47.7 градусів, тоді як iPhone 16 Pro був трохи холоднішим – 45.9 градусів.

Find X8 (синя лінія) набагато стабільніше тримає FPS у Genshin Impact на тлі iPhone 16 Pro

Нарешті, четвертий пункт – ємність батареї та час автономної роботи. Oppo тут використовує найновіші кремній-вуглецеві акумулятори, які до iPhone поки не дійшли. Завдяки їм можна домагатися дуже високих показників мАг, а при цьому гаджет залишається тонким і легким.

Найновішим Find X8 та X8 Pro приписують батареї 5630 мАг та 5910 мАг відповідно. Це значно більше, ніж у iPhone 16 Pro Max (4685 мАг) і більше Find X7 з їхніми акумуляторами по 5000 мАг.

Oppo наводить графіки і стверджує, що їхній флагман зможе працювати на кілька годин довше за iPhone 16 Pro Max у таких сценаріях, як перегляд відео або запис відео. Особливо сильна перевага у Find X8 під час роботи під час морозу -20 градусів. Батарея iPhone 16 Pro Max у такому сценарії нібито витримує лише 10 хвилин, а Find X8 зможе так працювати понад 5 годин.

Це твердження може здатися дуже спірним, проте хороша стійкість на морозі – це одна з ключових переваг кремній-вуглецевих батарей, про яку відомо вже давно.

Тильна сторона базової версії Find X8

Що стосується інших характеристик майбутніх Find X8, то вони напевно «поб’ють» iPhone 16 по об’ємах оперативної пам’яті, швидкості зарядки та високій частоті ШІМ 2160 Гц біля екрану (важливо для зору).

Моделі Find X8 приписують нові флагманські LTPO OLED-екрани від Tianma і BOE. Екран BOE X2 дістанеться версії Pro. Також Find X8 Pro відрізнятиметься наявністю чотирьох тильних камер, включаючи два телевізори для ближнього (портретного) та далекого зуму. Нарешті, інсайдери обіцяють новинкам захист від води на рівні IP68 та конфігурації пам’яті до 16 ГБ + 1 ТБ.

Цікаво, що незважаючи на всі протиставлення з iPhone, Oppo при цьому не посоромилися запозичити звідти пару вдалих ідей. Зокрема, серія Find X8 вперше отримає окрему апаратну кнопку для камери (можливо тільки в моделі Pro), а також вбудовані міні-магніти для покращення процесу бездротової зарядки.

Кнопка, швидше за все, “триматиме” на собі відразу кілька функцій, пов’язаних зі зйомкою. За словами представника компанії, вона дуже зручна, коли екран покритий водою або сильно замерз, через що може не зреагувати на торкання. Що стосується магнітів, то вони, окрім посилення бездротової зарядки, також дозволять приєднувати до гаджета різноманітні аксесуари.

Нарешті, зауважимо, що Find X8 та X8 Pro – не єдині прем’єри Oppo. Найближчим часом компанія також покаже лінійку стильних камерофонів середнього рівня Reno 13. У свою чергу на початку наступного року можуть вийти Find X8 Ultra, Find X8 mini (або Pro mini), а також доладний смартфон Find N5 у форм-факторі Fold.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhoneOPPO
  • Останні записи

    Експерти розповіли як правильно заряджати телефон

    Смартфон уже давно став моїм основним гаджетом, і, як більшість людей, я не завжди задумувався…

    23.10.2024

    Експерти виявили в Google Play 200 шкідливих програм, завантажених 8 млн разів

    У магазині програм Google Play викладено 200 шкідливих програм. Користувачі завантажили їх майже 8 млн.…

    23.10.2024

    Стали відомі терміни початку виробництва iPhone SE 4

    Постачальники Apple почнуть масове виробництво iPhone SE четвертого покоління в грудні цього року, повідомив сьогодні…

    23.10.2024

    Супутниковий інтернет Starlink від SpaceX вперше запущено літаком Boeing 777

    Авіакомпанія Qatar Airways та SpaceX запустили супутниковий інтернет Starlink для пасажирів літака. Першим рейсом з…

    23.10.2024

    Apple вперше інтегрувала дуже корисну функцію з iPhone в iPad

    Компанія Apple оснастила iPad mini 7 новою системою відновлення програмного забезпечення у разі збою. Що…

    23.10.2024

    Apple припинить виробництво свого найбільш провального продукту

    Компанія Apple різко скоротила виробництво гарнітури Vision Pro та планує повністю припинити випуск поточної версії…

    23.10.2024