Смартфони на базі Snapdragon 8 Elite отримають підтримку оновлень протягом 8 років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Віце-президент та генеральний директор з виробництва мобільних пристроїв компанії Кріс Патрік повідомив на саміті Snapdragon, що Snapdragon 8 Elite отримуватиме оновлення програмного забезпечення протягом 8 років. Для роз’яснення, компанія уточнює, що цей час включає операційну систему, встановлену в смартфоні з новітнім чіпсетом, що становить 7 років – все ще значний показник.

Реклама

Що ще відомо

Проте, як можна припустити, не всі пристрої зможуть дожити до семи років, і тут не варто звинувачувати Qualcomm. Як зазначає Android Authority, виробники мобільних телефонів повинні забезпечити, щоб їхні апарати отримували ці оновлення протягом встановлених термінів. Налаштування пакета підтримки платформи Android Qualcomm з додаванням їх інтерфейсу користувача також є обов’язковим. Однак деякі компанії не обирають цей шлях, оскільки це вимагає додаткових витрат на утримання фахівців, відповідальних за оновлення.

Були ситуації, коли такі компанії, як Sony та інші, випускали лише одне оновлення програмного забезпечення разом з декількома патчами безпеки, хоча чіпи Qualcomm, що використовуються в їхньому пристрої, забезпечували підтримку оновлень протягом трьох-чотирьох років. Загалом підвищення терміну служби флагманських смартфонів вимагає спільних зусиль, і Qualcomm демонструє активність у цьому напрямку.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ