Смартфони

Xiaomi 15 отримає 6,36-дюймовий плоский OLED екран з роздільною здатністю 1,2K та 16 ГБ оперативної пам’яті

Share
Час читання: 2 хв.

Серія Xiaomi 15 привертає увагу вже деякий час через велику кількість витоків і чуток, які активно обговорюються в мережі. Нещодавно віце-президент компанії Ван Сяоянь був помічений з моделями Xiaomi 15 Pro, продемонструвавши реальне зображення пристрою. Наразі з’явилися докладні специфікації стандартного Xiaomi 15, розкриті відомим інсайдером Йогешем Браром.

Що ще відомо про Xiaomi 15

За інформацією інсайдера, Xiaomi 15 отримає 6,36-дюймовий плоский екран OLED з роздільною здатністю 1,2K і частотою оновлення 120 Гц. Крім того, він працюватиме на процесорі Snapdragon 8 Elite. Цікаво, що це може стати першим пристроєм, який використовує новий чіпсет Snapdragon.

Щодо камер, Xiaomi 15 передбачає наявність потрійної задньої камери з основним 50-мегапіксельним датчиком Omnivision OV50H. Додатково буде встановлена ​​50-мегапіксельна надширококутна камера та телеоб’єктив на 50 мегапікселів з 3,2-кратним оптичним зумом.

Що стосується селфі, то користувачів порадує 32-мегапіксельна фронтальна камера. Важливо, що цього року Leica та Xiaomi знову об’єднали зусилля, щоб створити флагманську камеру для смартфона. Крім того, Xiaomi 15 може бути оснащений оперативною пам’яттю об’ємом 16 ГБ стандарту LPPDR5x та внутрішнім сховищем до 512 ГБ на основі UFS 4.0.

Пристрій також включає акумулятор ємністю 5500 мАг. Воно підтримує провідну зарядку потужністю 90 Вт та бездротову зарядку потужністю 55 Вт відповідно. Більше того, Xiaomi 15 має бути захищений від води та пилу за стандартом IP68. Також варто згадати, що пристрій може постачатися з попередньо встановленою операційною системою HyperOS 2.0 на базі Android 15.

Хоча компанії Xiaomi не розкривають точної дати релізу, попередні повідомлення вказували на те, що пристрій може бути анонсований після представлення нового флагманського процесора від Qualcomm. У зв’язку з цим очікується, що офіційна презентація серії Xiaomi 15 відбудеться 23 жовтня.

Крім того, з’явилися чутки про те, що вартість Xiaomi 15 становитиме близько 649 доларів. Не варто забувати, що Xiaomi займається не лише виробництвом смартфонів, а й розвиває інші пристрої. Нещодавні витоку патентів підтверджують, що компанії також цікавиться створенням розумного кільця, що адаптується до розміру пальця користувача.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Стали відомі характеристики нового Mac mini 2024

    На YouTube-каналі Matt Talks Tech з'явилося відео, в якому автор розповів про всі нововведення майбутнього…

    21.10.2024

    Бездротова передача даних наблизилася до швидкості 1 Тб в секунду

    Вчені з Університетського коледжу Лондона зуміли встановити новий рекорд, передавши дані бездротовим способом зі швидкістю…

    21.10.2024

    Apple підтвердила дату виходу iOS 18.1 та нових функцій для AirPods Pro 2

    Тепер офіційно: Apple випустить iOS 18.1 наступного тижня разом із набором розширених можливостей для здоров'я…

    21.10.2024

    Xiaomi представила HyperOS 2.0 з iOS-стилем та AI-камерою

    Xiaomi анонсувала вихід HyperOS 2.0, заснованої на Android 14. Оновлення пропонує низку цікавих функцій, серед…

    21.10.2024

    Apple планує розробити найпотужніший у світі штучний інтелект

    Apple планує створити найдосконаліший штучний інтелект у світі. Про це заявив генеральний директор компанії Тім…

    21.10.2024

    Xiaomi створила перший у Китаї 3-нм чіп для смартфонів

    Xiaomi здійснила прорив у сфері мобільних технологій, створивши перший у Китаї 3-нанометровий чіп системного рівня…

    21.10.2024