Смартфони

Android 15 забезпечує майже повну захищеність пристроїв від крадіжок

Share
Час читання: 2 хв.

З виходом Android 15 безпека пристроїв, що працюють на цій операційній системі, значно покращиться. Це стосується як смартфонів Pixel, так і інших пристроїв на Android 10 та вище. Серед основних нововведень блокування при спробі відключення від мережі, блокування у віддаленому режимі, а також посилений захист від скидання до заводських налаштувань.

Що ще відомо

Причини, через які Google посилює захист саме від фізичного крадіжки пристрою, є очевидними. Втрата телефону може стати великим стресом, особливо враховуючи, скільки інформації на ньому зберігається. Фото, банківські та особисті дані все це може опинитися в руках зловмисників. Оновлення, яке стало доступним 15 жовтня, пропонує нові методи захисту телефону як у момент крадіжки, так і до неї.

Однією з головних функцій стала Theft Detection Lock – система блокування на основі штучного інтелекту. Для розпізнавання спроби крадіжки функція використовує ІІ, аналізує різні фактори, серед яких і різкі коливання, наприклад коли смартфон вихоплюють з рук, і якщо визначаються нестандартні дії, екран автоматично блокується, щоб злодій не зміг отримати доступ до пристрою. Google вже почав поступово впроваджувати Theft Detection Lock, у тому числі на Android 10 та версії вище.

Фото: Google

Додатково представлено функцію Offline Device Lock, яка захищає телефон у разі, якщо зловмисник спробує відключити його від мережі, щоб витягти дані або уникнути спрацювання опції «Знайти пристрій». Якщо телефон залишиться офлайн протягом тривалого часу, екран буде заблоковано. Інша цікава функція Remote Lock дозволяє швидко заблокувати викрадений пристрій у віддаленому режимі. Система зможе не лише його заблокувати, а й виявити місцезнаходження та стерти дані.

Google подбав і про безпеку загалом. Тепер для зміни параметрів, таких як «Знайти пристрій», потрібно ввести PIN-код або пароль. А багаторазові невдалі спроби входу можуть бути розцінені як спроба крадіжки, після чого пристрій буде заблоковано. Нарешті, покращений захист від скидання до заводських установок ускладнить скидання телефону без доступу до облікового запису Google. Це крок, на думку компанії, зробить перепродаж вкрадених телефонів менш вигідним і одночасно захистить дані власників.

Крім того, цього року планується додати опціональну функцію Identity Check, яка може бути використана в біометричній автентифікації за доступу до ключових налаштувань пристрою, таких як зміна PIN-коду або відключення захисту від крадіжок.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    У новому оновленні YouTube представлені функції зміни швидкості відео та таймер сну

    YouTube випустив велике оновлення, ввівши нові можливості для своїх мобільних, веб- та TV-додатків. Тепер буде…

    16.10.2024

    Оновлення для Windows 11 знизило швидкість інтернету в десять разів

    Останнє оновлення для Windows 11 значно знижує швидкість інтернету на ПК. Після інсталяції оновлення Windows…

    16.10.2024

    Експерти прогнозують найбільше падіння біткоїна за всю його історію

    Роберт Кійосакі, відомий своєю підтримкою криптовалют і дорогоцінних металів, висловив думку, що вартість Bitcoin може…

    16.10.2024

    Перші користувачі почали отримувати оновлення до Android 15

    Власники смартфонів Google Pixel почали отримувати оновлення до Android 15 на своїх пристроях. Хоча Google…

    16.10.2024

    Нове оновлення Windows 11 викликало розчарування у користувачів через побоювання стеження

    Після виходу оновлень Windows 11 24H2 деякі користувачі стали скаржитися на функцію Recall, яка записує…

    16.10.2024

    Акції Apple оновили історичний максимум на фоні презентації iPad mini

    Акції Apple зростають на тлі оптимізму щодо оновленої лінійки смартфонів та планшетів із функціями штучного…

    16.10.2024