Apple готує справжній суперфлагман iPhone з 2-нм чіпом і 12 ГБ оперативної пам’яті

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Нещодавно Apple випустила лінійку iPhone 16, в якій вперше за довгий час збільшила обсяг оперативної пам’яті до 8 ГБ. Все – заради роботи функцій Apple Intelligence. Однак компанія не планує на цьому зупинятися: вже наступного року нас побалують 12 ГБ ОЗП, а в 2026 ми отримаємо суперфлагман із першим у світі 2-нм чіпом.

Реклама

Що ще відомо про новинку

За даними китайського інсайдера під ніком Phone Chip Expert, до релізу iPhone 18 з чіпом A20 Apple перейде з компонування InFo (Integrated Fan-Out) на WMCM (Wafer-Level Multi-Chip Module). Нове компонування забезпечує велику гнучкість у розміщенні різних типів чіпів, таких як CPU, GPU, DRAM та чіпи AI/ML.

Раніше аналітик TFI Securities Мін-Чі Куо також говорив, що моделі iPhone 17 Pro отримають 12 ГБ оперативної пам’яті. Цілком ймовірно, що Apple зробить такий обсяг новим стандартом для всієї серії iPhone 18.

Нагадаємо, що TSMC планує запустити тестове виробництво перших у світі 2-нм чіпів до кінця 2024 року, а вже наступного року ми можемо побачити перші процесори Apple Silicon M, побудовані з цього техпроцесу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMacRumors

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ