Смартфони

Огляд нових функцій для захисту Android-смартфонів від викрадення

Share
Час читання: < 1 хв.

Google запускає нові функції, анонсовані ще у травні, які дозволять захистити телефони на базі операційної системи Android від крадіжки. На деяких смартфонах з’явилися функції Theft Detection Lock («блокування при виявленні крадіжки») і Offline Device Lock («блокування автономного пристрою»). А третю — Remote Lock («дистанційний замок») — запущено ще не у всіх користувачів, повідомляє The Verge.

За що відповідають нові функції

Функція Theft Detection Lock використовує штучний інтелект для блокування екрана при виявленні типового руху, пов’язаного з крадіжкою — наприклад, коли хтось вихоплює телефон з рук.

Offline Device Lock блокує екран пристрою, коли він деякий час перебуває в автономному режимі. Remote Lock дозволить власникам заблокувати свій смартфон за допомогою номера телефону в тих випадках, коли вони не зможуть увійти в сервіс «Знайти мій пристрій» зі своїм паролем.

Які смартфони підтримують

Блокування при виявленні крадіжки та блокування пристрою в автономному режимі підтримуються на будь-якому пристрої з операційною системою Android 10 та пізніших версій, а для віддаленого блокування достатньо Android 5.

Компанія Google часто випускає нові функції поступово, і треба просто почекати або спробувати зробити оновлення програмного забезпечення.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Microsoft спростила використання ключів доступу у Windows 11

    Будучи одним із головних світових розробників програмного забезпечення, компанія Microsoft приділяє підвищену увагу безпеці. Тільки…

    11.10.2024

    Найкращим смартфоном Apple визнано модель 2020 року

    Розробники AnTuTu опублікували результати вересневого «народного» рейтингу пристроїв на iOS та iPadOS у Китаї. Під…

    11.10.2024

    Оновлення Windows 11 24H2 створює на комп’ютерах кеш, який неможливо видалити

    Оновлення Windows 11 24H2 автоматично створює кеш розміром 9 ГБ, який неможливо видалити. Після оновлення…

    11.10.2024

    Apple показала на відео, як безпечно та ефективно мити сіточки в AirPods Pro

    Компанія Apple випустила невеликий навчальний відеоролик, в якому розповіла про спосіб очищення сіток своїх навушників.…

    11.10.2024

    Умільці зібрали прозорий iPhone 16 Pro, який вражає своїм зовнішнім виглядом

    У мережі з'явилися фото флагманського смартфона Apple, котрий кастомізували у стилі Nothing. Про пристрій написали…

    11.10.2024

    Apple припинила підписувати iOS 18.0

    Компанія Apple припинила підписувати iOS 18.0, що не дозволить користувачам iPhone, що оновилися до iOS…

    11.10.2024