iPhone 16 Pro зберігає лідерство на фоні низьких продажів стандартних версій

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після виходу лінійки iPhone 16 аналітики активно вивчають стан ланцюжка постачання, щоб визначити рівень попиту на нові пристрої. Згідно з останнім звітом відомого аналітика Мін-Чі Куо, моделі iPhone 16 Pro та Pro Max демонструють стабільний та високий попит, тоді як базові iPhone 16 та iPhone 16 Plus продаються менш успішно.

Реклама

Що ще варто знати

Куо повідомив у своєму пості на медіаплатформі X (раніше Twitter), що складальні замовлення в ланцюжку поставок «залишаються незмінними» на даний момент. Більше того, постачальникам було доручено продовжувати виробництво Pro-моделей навіть протягом свята Національного дня Китаю, що є значним показником сталого попиту. Зазвичай під час цього свята виробництво сповільнюється, тому продовження збирання говорить про те, що попит на iPhone 16 Pro «загалом відповідає очікуванням».

Незважаючи на високий попит, Куо відзначає невелике скорочення замовлень на деякі компоненти із середини листопада. Однак він вважає це зниження «фактично незначним», що становить лише від 3% до 5%. Це скорочення здебільшого стосується базових моделей iPhone 16 та iPhone 16 Plus, попит на які, за словами аналітика, «млявий» у порівнянні з гаджетами 2023 року.

Що стосується моделей Pro, їх постачання можна порівняти з лінійкою iPhone 15 Pro на аналогічному етапі після їх випуску. Куо додає, що поточні терміни доставки Pro-моделей коротші, ніж у минулорічних версій.

Перспективи

Куо уважно стежитиме за тим, як попит на ринку США та обсяги поставок зміняться наприкінці жовтня, збігаючись із випуском Apple Intelligence. Передбачається, що ця нова функція Apple може вплинути на подальший інтерес споживачів до продукції компанії.

Високий попит на iPhone 16 Pro і Pro Max, що триває, підкреслює тенденцію споживачів вибирати більш просунуті моделі з розширеними можливостями. У той же час, слабкі продажі базових моделей можуть стати сигналом для Apple переглянути свою стратегію позиціонування та маркетингу цих пристроїв у майбутньому.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ