Samsung Galaxy S25: усі відомі на даний момент деталі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Samsung щорічно випускає безліч телефонів, але флагманом компанії є серія Galaxy S. Лінійка Samsung Galaxy S24 була випущена на початку цього року, тому їй ще немає і року. Однак очікується, що Samsung не зупиниться на досягнутому – наступного року ми повинні отримати ще більш досконале сімейство пристроїв Galaxy S25.

Реклама

Можлива дата виходу

Історично склалося так, що Samsung завжди випускає свої флагманські смартфони S-серії на початку року. Як правило, це період із січня до березня.

Що стосується Galaxy S24 це сталося трохи раніше, ніж з його попередниками. Поки немає твердих відомостей про те, коли чекати на Galaxy S25, тому давайте подивимося на анонси останніх кількох років:

  • Galaxy S22: анонсовано 9 лютого 2022 року, випущено 25 лютого 2022 року.
  • Galaxy S23: анонсовано 1 лютого 2023 року, випущено 17 лютого 2023 року
  • Galaxy S24: анонсовано 17 січня 2024 року, випущено 31 січня 2024 року

Грунтуючись на попередніх анонсах та релізах, ми вважаємо, що Galaxy S25 буде представлений у січні, лютому чи березні, не пізніше. Знову ж таки, немає жодних відомостей про терміни релізу, тому поки що ми можемо тільки припускати.

Можлива ціна

Samsung залишається досить послідовною в ціноутворенні на свої пристрої, принаймні на базові та Plus моделі сімейства Galaxy S. Давайте подивимося, що ми бачили в минулому:

  • Galaxy S22: $799 (базова), $999 (Plus), $1 199 (Ultra)
  • Galaxy S23: $799 (базовий), $999 (Plus), $1 199 (Ultra)
  • Galaxy S24: $799 (база), $999 (Plus), $1 299 (Ultra)

Протягом останніх трьох років ціни на базову та Plus-версії незмінно залишалися на рівні $799 та $999 відповідно. Однак Samsung підвищила ціну на Galaxy S24 Ultra на 100 доларів у порівнянні з попередніми роками, зберігши при цьому базовий обсяг пам’яті колишнім (хоча в ньому більше оперативної пам’яті).

Малоймовірно, що для сімейства Galaxy S25 ціна буде знову підвищена, хоча ми не знатимемо напевно, поки не наблизимося до виходу телефонів.

Дизайн

Дизайн серії Galaxy S не дуже змінився за останні кілька років. Однак, Galaxy S25 може трохи змінити його.

У грудні 2023 року витік Revengus опублікував на сайті X повідомлення про те, що Ільхуану Лі (колишній дизайнер Mercedes-Benz і нинішній керівник групи дизайну підрозділу MX компанії Samsung) було доручено переосмислити бренд Galaxy і надати йому «свіжого» вигляду. Це означає, що, починаючи з S25, варто очікувати значних змін у дизайні.

Можливий дизайн Galaxy S25
Можливий дизайн Galaxy S25

У Galaxy S24 Ultra Samsung почала використовувати титан у корпусі, подібно до того, як це зробила Apple, починаючи з iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Варто очікувати, що у S25 Ultra титан буде використовуватись і надалі. Невідомо, чи планує Samsung використовувати титан у базовій та Plus-версіях.

У вересні Android Headlines опублікував перший погляд на Galaxy S25 Ultra. Очікується, що новий флагман буде легшим за свого попередника і нещодавно анонсованого iPhone 16 Pro Max. Новий телефон Samsung може важити всього 219 грамів, у той час як вага Galaxy S24 Ultra складає 232 грами, а останнього iPhone – 227 грамів.

Менша вага має сенс, якщо врахувати, що наступний Galaxy S Ultra, як очікується, буде меншим за розмірами і з меншими рамками, ніж його попередник. Однак розмір екрану залишиться тим самим – 6,8 дюйми.

У вересні з’явилися рендер базового Galaxy S25. Витік передбачав 6,17-дюймовий дисплей телефону і більш компактний профіль по всіх краях в порівнянні з попередніми моделями. Більш компактний корпус означає більш тісний внутрішній простір, що може спричинити занепокоєння з приводу теплового запасу.

Продуктивність та програмне забезпечення

Протягом останніх кількох років Samsung покладалася на чіпи Qualcomm, а в деяких регіонах використовувала чіпи Exynos. В даний час у серії S24 використовуються чіпи Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy для всіх трьох телефонів S24, що продаються в США. На інших ринках у Galaxy S24 та S24 Plus використовується чіп Exynos 2400.

Варто очікувати, що Galaxy S25 продовжить використовувати чіпи Qualcomm, зокрема ще не представлений Snapdragon 8 Gen 4, хоча його офіційний анонс відбудеться не раніше жовтня 2024 року на Snapdragon Summit. Тим не менш, можливі деякі зміни.

Повідомляється, що Samsung може додати третій чіп. Якщо в телефонах серії Galaxy S у США традиційно використовуються чіпи Snapdragon, то в інших регіонах – Exynos. Однак із виходом Galaxy S25 Samsung може уявити телефони з чіпами MediaTek.

Поки все залишається під питанням, але, судячи з того, що ми бачили в останніх кількох ітераціях, основним чіпом має бути Snapdragon 8 Gen 4. Повідомлялося, що Snapdragon 8 Gen 4 стане більшим покращенням порівняно з Gen 3, оскільки він має досягти частоти 4 ГГц, тоді як Gen 3 працює на частоті 3,3 ГГц. Однак деякі повідомлення, що з’явилися наприкінці липня та на початку серпня, стверджують, що Snapdragon 8 Gen 4 може отримати тільки Galaxy S25 Ultra. У базових моделях S25 та S25 Plus може використовуватись власний 3-нм чіп Exynos 2500 від Samsung.

Щодо оперативної пам’яті, то варто очікувати, що стандартні Galaxy S25 і S25 Plus матимуть не менше 8 ГБ ОЗП, якщо не більше. Однак S25 Ultra може отримати значне збільшення обсягу оперативної пам’яті – з 12 до 16 ГБ. Якщо це так, то, можливо, і дві інші моделі отримають 12 ГБ ОЗП, але поки що жодних достовірних чуток про це немає.

Galaxy S25 буде випущено після запуску Android 15, тому ми маємо побачити Android 15 на всіх смартфонах S25. Це також означає, що Samsung встановить One UI 7. Samsung також надає чотирирічну гарантію підтримки оновлення програмного забезпечення, яка має поширюватись і на лінійку S25.

Камери

У Galaxy S25 Ultra можуть з’явитися непогані покращення для камер. Як повідомляється, Samsung продовжить використовувати 200-мегапіксельний об’єктив основної камери та 50-Мп перископну телекамеру з 5-кратним оптичним зумом. Однак, замість збереження 10-Мп телекамери з 3-кратним оптичним зумом, вона може перейти на нову 50-Мп камеру з 3-кратним оптичним зумом. Аналогічно, ультраширока камера може бути оновлена ​​до 50 Мп об’єктива.

Витік Sperandio4Tech на X стверджує, що ультраширокий об’єктив буде оснащений новою версією 1/2,76-дюймового сенсора JN1. Телеоб’єктив 3x також має отримати якісніший 1/3-дюймовий сенсор Isocell. Обидва ці оновлені сенсори повинні забезпечити покращений дозвіл.

Наприкінці червня Samsung анонсувала три нові датчики камери, які з’являться в майбутніх пристроях – один із них, як ми підозрюємо, стане основною камерою в Galaxy S25 та S25 Plus. GNJ» – це 50-Мп сенсор, який виглядає дуже схожим на той, що встановлений у S24 та S24 Plus. Поки що схоже, що головним апаратним оновленням стане підвищення ефективності в режимі попереднього перегляду та при зйомці відео 4K з частотою 60 кадрів на секунду.

Аналогічно, інший слух припускає, що Galaxy S25 буде оснащений таким самим датчиком камери, як і S24, так само як і S26. Якщо ви сподівалися на значне оновлення камер S25 і S25 Plus, то це не зовсім приємна новина.

Час автономної роботи

Згідно зі звітом The Elec, Samsung тестує новий метод укладання акумуляторів. Цей метод зазвичай використовується в електромобілях, але Samsung може працювати над впровадженням цієї технології у смартфони. Під методом укладання розуміється спосіб розташування елементів батареї. Він може забезпечити більшу енергоємність при меншому обсязі.

Передбачається, що S25 може мати таку саму ємність 4000 мАг, як і S24. S25 Ultra, схоже, також не відмовиться від акумулятора ємністю 5000 мАг та швидкості швидкої зарядки 45 Вт.

Звичайно, ті, хто сподівався на велику ємність акумулятора, можуть бути розчаровані. Однак, можливо, їм не варто це робити. Snapdragon 8 Gen 3 досить енергоефективний, тому якщо Samsung використовує чіп Snapdragon 8 Gen 4, то S25 також має отримати чудовий час автономної роботи.

Ще один витік говорить про те, що базовий Galaxy S25 може не підтримувати зарядку 45 Вт, як S25 Plus та S25 Ultra. Якщо ця новина виявиться достовірною, то пройде шість років відколи базова модель оновилася до 25-ватної зарядки без будь-яких подальших поліпшень.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ