Google випустила фінальну бета-версію Android 15. Що нового та коли реліз

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Google нарешті представила свою фірмову Android 15 Beta 4, що є останньою версією нової операційної системи, що тестується. Наступним етапом буде вже повністю стабілізована ОС Android15, яка встановлюватиметься на всі гаджети, що носяться.

Реклама

Детальніше про функції

До переліку змін до Android 15 Beta 4 увійшли такі моменти.

  1. Оновлений підрозділ налаштувань під назвою «Діагностика Системи», що дозволяє виконувати діагностику екрана та сенсорного шару, накопичувача та АКБ. Крім того, нова опція дає можливість виконати діагностику іншого гаджета.
  2. Функціонал «Оптимізація заряджання», активація якого обмежує зарядку батареї 80%. Таке обмеження позитивно впливає на термін служби акумулятора.
  3. У Beta 4 більше немає PNG-файл шрифту, який відповідає за емодзі. Цей старий формат, схоже, розробники назавжди видалили.

Крім того, в новій версії Андроїд виправили проблему «окрапування» смартфонів Pixel під час скидання налаштувань, а також усунули інші баги в різних елементах операційної системи.

Наразі Android 15 Beta 4 знаходиться на етапі Platform Stability. Це означає. Що програма характеризується станом, максимально близьким до релізу, але все ж таки отримує деякі мінорні коригування для оптимізації штатних додатків.

Також слід зазначити, що Android15 у релізному компонуванні матиме:

  • захищений розділ для ПЗ «Особистий простір», який можна блокувати;
  • нативну підтримку супутникового зв’язку;
  • архіватор додатків;
  • новий жест “Назад”;
  • оновлену панель гучності;
  • функціонал збереження пари запущених програм;

За даними компанії-розробника, нову операційну систему слід чекати приблизно в жовтні поточного року. Тут слід нагадати, що в середині серпня Google презентує свій Pixel 9, який, як очікують експерти, буде вже на Android 15.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ