iPhone 16 Pro порівняли за якістю фото і відео з iPhone 5S

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

В інтернеті поширена думка, що якість фото на нових iPhone практично не відрізняється від попередніх моделей. Але що, якщо порівняти iPhone 16 Pro з набагато старішим iPhone? Автор YouTube-каналу SMARTPHONE FILMMAKING PRO вирішив провести експеримент, зіставивши камери iPhone 16 Pro та iPhone 5S, випуск яких розділяє 11 років.

Реклама

iPhone 5S оснащений однією основною камерою на 8 Мп з діафрагмою f/2.2 та сенсором розміром 1/3 дюйма. Пікселі камери мають розмір 1,5 мкм, і максимальна роздільна здатність відео становить 1080p при 30 fps. У порівнянні, iPhone 16 Pro має значно більший сенсор — 1/1,28 дюйма, роздільна здатність основної камери складає 48 Мп, пікселі зменшені до 1,12 мкм, а діафрагма ширша — f/1.8. Також новий iPhone підтримує просунуту стабілізацію зображення, зйомку відео в 4K при 120 fps та додаткові камери: ультраширококутну на 48 Мп та телефото з 5-кратним оптичним збільшенням. Крім того, сучасні пристрої використовують потужні алгоритми обробки зображень, що значно покращує якість зйомки.

При тестуванні в умовах хорошого освітлення автор відео зазначив, що різниця між знімками з обох телефонів не була дуже помітною. Хоча iPhone 16 Pro створює більш деталізовані фото з ширшим динамічним діапазоном, на перший погляд зображення з iPhone 5S виглядають досить непогано. Більше того, iPhone 5S іноді здавався реалістичнішим через менш виражене освітлення тіней.

iPhone 5S (ліворуч) та iPhone 16 Pro (праворуч)

Проте різниця стає помітною, коли зйомка відбувається в умовах неідеального освітлення — тут iPhone 16 Pro краще передає відтінки шкіри та має більший динамічний діапазон.

Щодо відео, обидва пристрої добре справляються при хорошому освітленні, проте iPhone 5S суттєво відстає через слабку стабілізацію та гірший динамічний діапазон. Водночас, у старій моделі краще ізольований голос від фонових шумів при зйомці в автоматичному режимі.

Відео з передніх камер. У iPhone 5S вона на 1,2 мегапікселя

Автор також підкреслив, що iPhone 5S має переваги в компактності та легкості, а також у простоті інтерфейсу камери, де відсутні складні налаштування, які є у нових моделях. Водночас він розкритикував кнопку камери на iPhone 16 Pro, назвавши її неінтуїтивною, що викликає труднощі навіть у професійного відеооператора.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ