Новий керамічний екран не врятував iPhone 16 від вразливості до падінь

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Останні моделі iPhone 16 від Apple отримали новий матеріал Ceramic Shield другого покоління, який, за словами компанії, став ще міцнішим у порівнянні з попередником. Проте, згідно з результатами тестування на падіння, проведеного Allstate Protection Plans, міцність нового Ceramic Shield все ще не ідеальна.

Реклама

Allstate протестувала найбільший iPhone 16 Pro Max з діагоналлю 6,9 дюйма, який, як і раніше, має скляні передню та задню панелі. Хоча Apple використовує Ceramic Shield, що містить керамічні частинки для підвищення міцності, цього недостатньо, щоб витримати падіння на бетон.

У тесті з використанням “DropBot”, який імітує падіння з висоти шести футів, при падінні дисплеєм вниз екран iPhone 16 Pro Max розбився, а титанові рамки отримали потертості. Хоча телефон залишався функціональним, дисплей став непридатним для використання без ремонту.

Тест падіння на задню частину також показав неприємні результати: скло розбилося після одного падіння, а камера зазнала пошкоджень. Хоча пристрій залишився функціональним, використовувати його безпечно було неможливо через осколки.

Жоден смартфон зі скляними панелями не пройшов випробування Allstate, тому варто розглядати варіанти захисту, такі як AppleCare+ або захисні чохли. Хоча тести на падіння не завжди відображають реальні умови використання, вони показують важливість захисту пристрою.

Allstate більше не проводить тести на водонепроникність, оскільки iPhone має надійний захист від води за стандартом IP67, що підтверджується і в моделях iPhone 16.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоMacRumors

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ