Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід очікується навесні наступного року, тобто приблизно через півроку. Це стане першим оновленням iPhone SE за три роки і, ймовірно, наймасштабнішим з моменту його запуску.

Реклама

Новий дизайн і кращий дисплей

З 2020 року Apple дотримувалася дизайну iPhone 8 для iPhone SE 2 та SE 3, з 4,7-дюймовим LCD-дисплеєм, закругленими краями і кнопкою «Додому». Проте наступний iPhone SE отримає новий вигляд.

Очікується, що його дизайн буде подібним до iPhone 14, із більшим 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм, плоскими гранями, Face ID та меншим вирізом. Водночас він, ймовірно, матиме одну основну камеру замість подвійної, як у iPhone 14.

Також є чутки, що iPhone SE 4 отримає кнопку дії, яку вперше представили на iPhone 15 Pro і тепер додали до всіх моделей лінійки iPhone 16. Вона замінить перемикач звуку, даючи користувачам можливість налаштовувати її під свої потреби.

USB-C

Очікується, що iPhone SE 4, на відміну від iPhone 14 і поточного SE, позбудеться роз’єму Lightning.

Це викликано регулятивними вимогами ЄС, які зобов’язують усі пристрої з портом зарядки переходити на уніфікований роз’єм, яким є USB-C. Apple почала використовувати USB-C у моделях iPhone 15, і SE 4 стане останнім iPhone, який перейде на цей стандарт. Це означає, що власники iPhone SE зможуть використовувати той самий зарядний кабель, що й для iPad або MacBook.

Apple Intelligence

За інформацією Марка Гурмана з Bloomberg, iPhone SE 4 підтримуватиме Apple Intelligence, ймовірно, з чіпом A18 і 8 ГБ оперативної пам’яті. Це може здатися дивним, але схоже, що Apple прагне поширити ці функції на всі свої пристрої, навіть на найдоступніші.

Нагадаємо, Apple Intelligence включає такі функції, як Інструменти для написання, Photos Clean Up, Genmoji, Image Playground, Notification Summary та оновлену Siri.

Ціна на iPhone SE

З чуток, iPhone SE наступного покоління може коштувати близько 499 доларів. Це цілком приваблива ціна, враховуючи сучасність моделі.

Apple наразі продає iPhone 14 за 599 доларів (майже 25 тисяч гривень), тож оновлена версія цього телефону за 499 доларів стане справжньою вигодою. Швидше за все, Apple припинить випуск iPhone 14 після виходу нового iPhone SE, і лінійка iPhone виглядатиме так:

  • iPhone SE: $499
  • iPhone 15: $699
  • iPhone 15 Plus: $799
  • iPhone 16: $799
  • iPhone 16 Plus: $899
  • iPhone 16 Pro: $999
  • iPhone 16 Pro Max: $1199

Це буде уніфікована лінійка iPhone, де всі моделі матимуть USB-C. Однак, може здатися дивним, якщо дешевший iPhone SE отримає підтримку Apple Intelligence, а дорожчий iPhone 15 — ні. Тож є ймовірність, що Apple також припинить випуск iPhone 15.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ