Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання нового типу клею для батареї, який значно спрощує та робить безпечнішою її заміну після зняття корпусу телефону.

Реклама

Як демонструє iFixit у своєму відео розбирання, цей клей розм’якшується під дією низьковольтного електричного струму, що дозволяє батареї легко від’єднатися від корпусу.

Раніше акумулятори iPhone фіксувалися звичайним клеєм, який знімався за допомогою чотирьох еластичних язиків. Це часто було складним процесом, і в разі поломки язиків техніки змушені були використовувати інструменти для витягування акумулятора, що могло призвести до пошкодження батареї та ризику загоряння.

Новий електричний клей, що застосовується в iPhone 16, дозволяє уникнути цих труднощів. Достатньо просто підключити клеми до джерела живлення, і акумулятор сам виходить із корпусу.

Ця технологія доступна для моделей iPhone 16 і iPhone 16 Plus. У 16 Pro та 16 Pro Max батареї все ще використовують висувні фіксатори, але тепер вони захищені металевим корпусом. Якщо новий підхід покаже себе добре, можна очікувати, що електричний клей з’явиться і в інших моделях iPhone та пристроях Apple у майбутньому.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ