5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери та іншими оновленнями. Компанія заявляє, що це перші iPhone, створені для використання з Apple Intelligence. Оскільки люди довше користуються своїми смартфонами через їхню якість, варто розглянути основні причини, щоб нарешті оновити свій iPhone.

Реклама

Покращений дисплей: Super Retina XDR

Apple впровадила OLED-дисплеї ще у 2020 році, але якщо ви використовуєте iPhone 11 або старіший, у вас ще РК-екран. З OLED ви отримуєте дисплей з вищою роздільною здатністю, насиченішими кольорами, глибшим чорним та підтримкою контенту з широким динамічним діапазоном. Super Retina XDR дисплей у iPhone 16 також є яскравішим — до 2000 ніт, у порівнянні з 625 ніт в iPhone 11.

Персоналізований ШІ на вашому iPhone

Apple Intelligence, представлений на WWDC у червні, пропонує новий досвід з Siri, інструменти для покращення письма, можливість створювати власні емодзі та функцію “Очищення” для видалення небажаного контенту з фотографій. Хоча не всі функції доступні відразу, для їх використання вам знадобиться iPhone 15 Pro або iPhone 16. Нові можливості Siri з’являться навесні, а решта оновлень — до кінця року.

Кращий акумулятор

iPhone 16 отримав суттєві покращення в плані акумулятора. Окрім переходу на USB-C, що дозволяє використовувати один кабель для багатьох пристроїв, батарея забезпечує на 30% більше часу відтворення відео порівняно з iPhone 11. Крім того, iPhone 16 підтримує дротову зарядку до 45 Вт і бездротову — до 25 Вт (з MagSafe).

Динамічний острів

Dynamic Island, представлений в iPhone 14 Pro, дозволяє взаємодіяти зі сповіщеннями та програмами безпосередньо з верхньої частини екрана. Він також працює з Live Activities, що дозволяє, наприклад, переглядати інформацію про ваш рейс у реальному часі.

Нові кнопки

iPhone 16 отримав нові кнопки: кнопку дії та “кнопку керування камерою”. Кнопка дії за замовчуванням функціонує як вимикач звуку, але її можна налаштувати для інших функцій, таких як режим фокусування чи ліхтарик. Щодо керування камерою, то це новий перемикач, що дозволяє швидко відкривати камеру та зручно керувати зйомкою.

Інші покращення

  • 48-мегапіксельна камера з двократним оптичним зумом
  • Покращена ультраширока камера для макрозйомки
  • Оптична стабілізація зображення
  • Кінематографічний та екшн-режими відео
  • Підтримка 5G та Wi-Fi 7
  • Бездротова зарядка MagSafe

Оновлення до iPhone 16 — це чудовий вибір для тих, у кого iPhone 11 або старіший, особливо якщо вас не влаштовує батарея або інші аспекти вашого пристрою. Якщо ж ви готові почекати, наступного року Apple обіцяє ще більше нововведень з iPhone 17 Air.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ