Apple змушена буде змінити iOS на подобу Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Єврокомісія надіслала Apple застереження з вимогою надати стороннім розробникам та виробникам повний доступ до всіх функцій iOS. У разі невиконання цієї вимоги компанію можуть оштрафувати на десятки мільярдів євро.

Реклама

Ця вимога виникає в рамках нової редакції Закону про цифровий ринок, що діє в країнах Європейського Союзу. Apple вже змушена була піти на певні поступки, зокрема дозволити розробникам приймати платежі в обхід білінгу App Store (хоча й за комісією 27%) та допустити сторонні магазини додатків в App Store.

Тепер регулятор вимагає зробити iOS більш відкритою для конкурентів, дозволяючи стороннім розробникам та виробникам гаджетів використовувати системні можливості смартфонів, які досі були доступні лише для власних проектів Apple. Apple має півроку для виконання цієї вимоги і повинна внести значні зміни в iOS, наприклад, дозволити використання NFC з різними банками та сервісами, а також інтеграцію Siri з навушниками та смарт-годинами від інших виробників. Таку ж відкритість вже мають платформи Android, тоді як Apple роками уникала цього, посилаючись на турботу про безпеку та зручність для користувачів. Якщо компанія не виконає вимоги, Єврокомісія може накласти штраф у розмірі до 10% її річної виручки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ