Автономність iPhone підвищується завдяки зниженню частоти процесора в iOS 18

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Фахівці радять користувачам по всьому світу утриматися від оновлення до iOS 18, поки не вийдуть нові збірки, які усунуть наявні помилки та недоліки. Головною проблемою нової версії вважається ймовірність зниження тактової частоти процесора, що веде до зменшення витрат батареї. Деякі експерти навіть стверджують, що це не помилка, а функціональна особливість.

Реклама

Фахівець на псевдоним Geekerwan виявив у iOS 18 новий, неанонсований функціонал, пов’язаний із поступовим збільшенням тактової частоти процесора. Ентузіасти з’ясували, що планувальник системи налаштовується так, щоб чіп розганявся до максимальної частоти не відразу, а поетапно.

Розробники сподіваються, що цей підхід позитивно вплине на автономність пристрою. Проте, результати нового функціоналу поки що не вражають. Наприклад, iPhone 15 Pro Max на iOS 17 показує 2999 і 7779 балів в одно- та багатопотоковому режимах відповідно, а після оновлення до iOS 18 ці показники зменшуються до 2885 і 7476 балів.

Журналісти з авторитетних видань зазначають, що цей підхід може справді підвищити енергоефективність гаджетів, але на практиці він обмежує власників iPhone в можливості тестувати максимальну продуктивність чіпсетів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ