На що звернути увагу при виборі смартфона, і за якими характеристиками Xiaomi обходить Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

З моменту виходу першого Galaxy автор віддавав перевагу флагманським моделям Samsung. Ці смартфони відзначалися високою продуктивністю та відмінними характеристиками. Та все змінилося, коли його зацікавив Mi 9T Pro від Xiaomi. Це був один із найбільш революційних пристроїв за останні роки, і аналогів йому на світовому ринку вже не зустріти. Особливістю Mi 9T Pro стала фронтальна висувна камера, що дозволила створити повністю безрамковий екран. Ця ідея припала до душі мільйонам користувачів, після чого Xiaomi випустила кілька схожих моделей для внутрішнього ринку. Крім того, Mi 9T Pro мав найпотужніший процесор того часу та підекранний сканер відбитків пальців. Однак, за словами аналітиків, механізм камери був дорогим, а внутрішній простір у сучасних телефонах обмежений.

Реклама

Більшість користувачів навіть не замислюються, що кожна велика компанія має команду фахівців, які аналізують ринок і прогнозують попит. Ретельно оцінюються всі фактори, що дозволяє випускати продукти з максимальною популярністю. Але останнім часом великі бренди рідко йдуть на кардинальні зміни. У кращому випадку дизайн камер можуть трохи змінити або додати нові кольори. В основному ж виробники обмежуються мінімальними змінами.

Основним критерієм вибору смартфона залишається бренд. Продукція Apple, незважаючи на потужні процесори та якісні камери, не може похвалитися передовими технологіями, як, наприклад, у питаннях швидкої зарядки. У той час як конкуренти вже пропонують зарядку на 120 Вт, Apple зупинилася на 25 Вт. Проте на китайському ринку є багато моделей, які за технологіями не поступаються найкращим пропозиціям від Samsung і Apple.

Xiaomi, Oppo і OnePlus продовжують випускати цікаві моделі, а Huawei навіть обійшла Apple на внутрішньому ринку за кількістю проданих пристроїв. Наприклад, нещодавно Huawei випустила флагман, що розкладається, за 2800 доларів, попит на який значно перевищив пропозицію. Це ще раз підтверджує, що бренд важливий, але варто звертати увагу і на технологічні інновації інших виробників.

Що стосується цін, то у флагманському сегменті очікується подорожчання через нові дорогі процесори, але у середньому сегменті виробники прагнуть тримати ціни на прийнятному рівні. Для багатьох покупців важливо придбати пристрій за 300-400 доларів, і китайські бренди пропонують смартфони з потужними процесорами та сучасними камерами за ці гроші. Навіть бюджетні смартфони сьогодні мають гарні дисплеї, а пластиковий корпус може бути практичнішим за скляний.

Сьогодні навіть бюджетні смартфони можуть похвалитися достатньою продуктивністю для вирішення щоденних завдань. Нові флагмани лише трохи випереджають їх у тестах на продуктивність, але для пересічного користувача ці покращення не дуже помітні. Те саме стосується оперативної пам’яті – навіть бюджетні смартфони мають достатньо обсягу для більшості завдань, і різниця між 8 Гб і більшими показниками не є критичною для звичайного використання.

Швидка зарядка стає стандартом, але Apple досі не пропонує її на високому рівні, а відсутність зарядного пристрою в комплекті додає ще більше складнощів для користувачів. Крім того, навіть камери середньобюджетних смартфонів сьогодні можуть робити якісні фото, і лише для специфічних завдань потрібні додаткові функції, доступні у флагманах. Наприклад, уповільнена зйомка в 4К вражає, але більшість користувачів не використовують цю функцію регулярно.

Зрештою, ринок смартфонів став настільки насиченим, що навіть бюджетні моделі можуть задовольнити більшість потреб, а флагмани лише продовжують змагатися за показники, які рідко використовуються в повсякденному житті.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ