Categories: Смартфони

Анонс iOS 12 – найшвидша і технологічна операційна система в світі

Share

Сьогодні, 4 червня 2018 року, в ході конференції WWDC 2018 компанія Apple офіційно представила операційну систему iOS 12, яка принесла разом з собою не дуже багато значущих нововведень, тому як основна ставка була зроблена на підвищення швидкості роботи. Тепер навіть на старих iPhone, iPad і iPod Touch продуктивність буде набагато вище, а якщо бути точним, то в порівнянні з iOS 11 швидкодія зросте приблизно на 40%.

В операційну систему iOS 12 вбудований магазин книг під назвою Apple Books, який отримав новий зовнішній вигляд і функціональні можливості. Додаток «Акції» (Stocks) тепер містить в собі новинний сервіс Apple News, а ще його зовнішній вигляд повністю переробили на догоду сучасним тенденціям дизайну. Нововведення також торкнулися режим «Не турбувати», в якому з’явилася спеціальна функція, що дозволяє відключити показ повідомлень та індикаторів на іконах до тих пір, поки спить власник телефону.

Крім того, в нову ОС компанія Apple додала підтримку довгоочікуваної функції – згруповані повідомлення. Її можна буде включити або вимкнути в налаштуваннях. Для тих, кому приходить багато повідомлень – це дуже зручна штука. Також в iOS 12 додали ще одне цікаве нововведення – функцію, яка стежить за тим, скільки часу людина користується iPhone, iPad і iPod Touch.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На основі цих даних можна буде встановити сповіщення, наприклад, на те, що разом перегляду фотографій в Instagram або спілкування у «Фейсбук» пора б уже зайнятися чимось корисним або піти спати. Дана опція повинна знизити залежність людей від телефонів.

На смартфонах з підтримкою системи Face ID з’явилася підтримка нових анімодзі. Більш того, тепер користувачі можуть створювати свої власні, змінюючи в них все, аж до кольору шкіри і очей. Відзначається, що створювати обличчя можна в режимі реального часу, а потім оцифрувати його і використовувати в різних програмах, таких як FaceTime. Він тепер підтримує групові дзвінки, в рамках яких відразу спілкуватися один з одним можуть до 32 осіб.

Система CarPlay тепер дозволяє відмовитися від карт Apple Maps на користь альтернатив – Google Maps, Waze і інших. Всі фотографії в телефоні тепер перебувають ще точніше і краще при виконанні пошукових запитів за рахунок використання поліпшених алгоритмів і ШІ. Таким чином, підбиваючи підсумок, операційна система iOS 12 не принесла разом з собою нічого кардинально нового, але при цьому вона дуже сильно підвищила швидкість роботи всіх iPhone, iPad і iPod Touch, а це вкрай важливо.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS 12укр
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024