Вийшла фінальна версія iOS 18 з новими функціями

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple анонсувала iOS 18 на Всесвітній конференції розробників 2024 у червні, а вчора розпочалося поширення нової прошивки для сумісних смартфонів. Нові iPhone 16, які з’являться у продажу з 20 вересня, вже будуть поставлятися з попередньо встановленою iOS 18.

Реклама

iOS 18 приносить безліч нових функцій на основі штучного інтелекту, об’єднаних у рамках концепції Apple Intelligence. Серед нововведень – можливості для написання, генерації зображень і взаємодії з Siri. Завдяки інтеграції ШІ користувачі можуть переписувати, коригувати та резюмувати текст у додатках Mail та Notes, а також використовувати програму Image Playground для генерації зображень з простих текстових підказок.

Siri стала розумнішою та контекстно орієнтованою завдяки Apple Intelligence. Тепер вона може виконувати базове редагування фотографій та керувати файлами. Apple надає пріоритет обробці даних на пристрої для збереження конфіденційності користувачів, а складніші завдання обробляються за допомогою ChatGPT.

Сумісні моделі iPhone включають:

  • iPhone 16 серії (всі моделі)
  • iPhone 15 серії (всі моделі)
  • iPhone 14 серії (всі моделі)
  • iPhone 13 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max)
  • iPhone 12 серії (включаючи mini, Pro, Pro Max)
  • iPhone 11 серії (Pro, Pro Max)
  • iPhone XS, XS Max, XR
  • iPhone SE (2 і 3 покоління)

Функції Apple Intelligence будуть доступні лише на моделях iPhone 15 Pro і новіших. Деякі функції Apple Intelligence можуть стати доступними лише в майбутніх оновленнях.

Окрім функцій штучного інтелекту, iOS 18 також пропонує нові можливості налаштування, включаючи перерозміщення додатків та віджетів. Оновлений Центр керування дозволяє змінювати розмір елементів управління та створювати кілька екранів для різних функцій.

З iOS 18 iPhone 14 і новіші моделі отримали підтримку супутникових повідомлень, що дозволяє надсилати текстові повідомлення без підключення до стільникової мережі або Wi-Fi.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ