Смартфони

Огляд iOS 18: нові можливості, фішки та інструкції

Share
Час читання: 2 хв.

У липні Apple анонсувала нову iOS 18, і ми з перших днів взяли участь у бета-тестуванні, уважно спостерігаючи за всіма змінами та багами. Нарешті настав день офіційного релізу, і ми зібрали для вас найцікавіше та найкорисніше з нової системи.

Варто відзначити, що на старті iOS 18 була технічно недопрацьованою. Одна з головних новинок — оновлений дизайн шторки — працювала з перебоями. Крім цього, було чимало дрібних багів, але Apple оперативно виправляла їх у наступних оновленнях.

Попри візуальні вдосконалення, важливішими стали нові можливості для кастомізації. Хоч багато хто жартує, що iOS тепер більше схожа на Android, інші вважають, що Apple нарешті почала прислухатися до своїх користувачів. Нові можливості шторки одразу впадають у вічі, але, наприклад, про зміну кнопок ліхтарика та камери на екрані блокування можна й не здогадатися.

Те, на що давно чекали користувачі — іконки тепер можна розміщувати за власним бажанням. Достатньо затиснути програму та перетягнути її в потрібне місце. Крім того, можна прибрати назви програм для більш мінімалістичного вигляду. Щоправда, є нюанс: квадрати іконок стають трохи більшими, але сподіваємося, що Apple це врахує в майбутньому.

Якщо ви вже бачили оновлену галерею в iOS 18 і не зрозуміли, що відбувається — не хвилюйтеся, ви не самі. Розділ для зберігання фото змінився кардинально, і навіть у самих Apple, здається, ще немає остаточного бачення, яким він має бути.

Для тих, хто цінує приватність, у новій iOS 18 з’явилася можливість ставити блокування на будь-які додатки. Однак поставити блок легко, а от знайти приховану іконку вже складніше.

І, нарешті, функція, яку сподіваємося, вам ніколи не доведеться використовувати: керування смартфоном поглядом і майже силою думки. Вона створена для людей з обмеженими можливостями та демонструє, як далеко зайшли технології.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Користувачі Samsung стикаються з несподіваними проблемами через нові оновлення

    Минулого тижня Google випустив вересневе оновлення безпеки для Android, попереджаючи про ризики кібератак на пристрої.…

    17.09.2024

    У бета-версії WhatsApp для Android з’явилася нова функція

    WhatsApp почав роботу над функцією згадок у статусах ще в березні, і незабаром вона стане…

    17.09.2024

    Названа ключова гра, що виправдовує покупку PlayStation 5 Pro

    Експерти вважають, що для багатьох гравців основною причиною для покупки PlayStation 5 Pro стане довгоочікувана…

    17.09.2024

    ChatGPT-o1 за годину зробив те, що інженеру NASA знадобилося 10 місяців

    Нещодавно науковий співробітник NASA Кайл Кабасарес повідомив, що нова версія нейромережі ChatGPT-o1 змогла написати код…

    17.09.2024

    Apple випадково розсекретила деталі про новий Mac mini з великою кількістю USB-C портів

    У загальнодоступній версії macOS Sequoia, що вийшла цієї ночі, Apple випадково розкрила інформацію про наступне…

    17.09.2024

    Вийшла нова версія планшета Redmi Pad Pro від Xiaomi

    Компанія Xiaomi, через пів року після випуску Redmi Pad Pro, презентувала нову версію планшета. Ця…

    17.09.2024