Три Android-бренди працюють над кнопкою, як в iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Схоже, що Nubia та OPPO можуть не бути єдиними виробниками Android, які йдуть слідом за Apple, додаючи кнопку камери. Один із керівників Realme показав відео, де демонструється така кнопка на смартфоні бренду.

Реклама

На відео видно, як користувач застосовує кнопку для управління камерою на смартфоні Realme. Вона дозволяє збільшувати масштаб, проводячи по ній пальцем, або робити знімки простим натисканням. Це не вперше, коли Realme запозичує функції, популяризовані Apple. Раніше компанія додала виїмку на зразок Apple Dynamic Island у свої бюджетні телефони, а також спробувала відтворити технологію MagSafe (хоча екосистема MagDart від Realme так і не була комерційно випущена).

Кнопки спуску камери вже давно існують на смартфонах Android, проте Apple додала їх у своїй серії iPhone 16, що привернуло увагу. Тепер виглядає, що принаймні два бренди Android також планують ввести цю функцію.

Президент Nubia Ні Фей оголосив на Weibo, що майбутній Nubia Z70 Ultra отримає «більш реалістичну» кнопку камери. Він також підтвердив, що це буде двоступенева клавіша, яка дозволить фокусуватися, натискаючи її наполовину, і робити знімки при повному натисканні.

Nubia не єдиний виробник Android, який готується впровадити подібну функцію після Apple. Лікери раніше повідомляли, що серія OPPO Find X8 також отримає кнопку для зйомки, яка може повторювати функціонал iPhone 16. Поки невідомо, чи це буде класична фізична кнопка, чи вона підтримає жести, подібно до iPhone.

Варто зазначити, що перші смартфони мали кнопки спуску камери задовго до Apple, а Sony й досі використовує двоступеневі клавіші на моделях Xperia 1 VI та інших. Однак нові жести, як у iPhone, є зручним доповненням, і ми сподіваємося, що виробники Android також запропонують подібні функції.

Особливо цікавим є очікування OPPO Find X8, адже версії Pro/Ultra можуть отримати 10-кратну телефотокамеру, що стало б першим випадком після Samsung Galaxy S23 Ultra.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоAndroidAuthority

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ