Смартфони

П’ять ключових функцій iOS 18, які затримаються до грудня

Share
Час читання: 2 хв.

На конференції WWDC 2024 Apple анонсувала так багато нових функцій для iOS 18, що запам’ятати їх усі майже неможливо. Однак чимало з них спочатку було вирізано з бета-версій iOS 18.0 та iOS 18.1. Тепер стало відомо, які нові можливості з’являться для користувачів iPhone пізніше цього року з релізом iOS 18.2.

Зазначимо, що останніми роками оновлення iOS x.2 традиційно виходять у грудні. Саме в цих версіях Apple додає всі функції, обіцяні «пізніше цього року». Частина нововведень буде доступна лише на iPhone 15 Pro та новіших моделях, оскільки вони пов’язані з Apple Intelligence.

Підтримка ChatGPT у Siri

Тім Кук в останньому звіті Apple заявив, що ChatGPT стане частиною Apple Intelligence до кінця цього року. Крім того, компанія планує інвестувати в наступний етап фінансування OpenAI, що підкреслює їхню довіру до технологій стартапу.

Genmoji і Image Playground

Це функція, яка може повторити долю Animoji і Memoji. Її презентували на WWDC, але вона ще не доступна в повних версіях ПЗ. За даними Марка Гурмана з Bloomberg, можливість створення зображень за текстовими запитами буде додана в iOS 18.2. Однак ця функція працюватиме лише на iPhone 15 Pro і новіших.

Захист слуху в AirPods Pro 2

Під час недавньої презентації Apple представила нові функції захисту слуху для AirPods Pro 2, включаючи режим, що додає пасивне шумозаглушення в шумних умовах. Навушники також отримають можливості слухового апарату з індивідуальним профілем слуху, налаштованим під користувача. Наразі ця функція проходить сертифікацію FDA, а її реліз очікується з iOS 18.2.

Оновлений додаток Пошта

За інформацією Apple, оновлений додаток Пошта з новим дизайном та функцією категоризації листів вийде наприкінці цього року.

Підтримка роботів-пилососів

Apple оголосила про повну підтримку роботів-пилососів у додатку Будинок. Через цей додаток можна буде керувати основними функціями, як-от запуск, вибір режиму збирання, перевірка рівня заряду та інші параметри. Пилососами можна буде керувати за допомогою Siri, але які моделі будуть підтримуватись, поки не уточнюється.

Звісно, це не всі нововведення, але серед інших важливих змін — розширення Apple Intelligence на англомовні країни, такі як Австралія, Канада, Нова Зеландія, Південна Африка та Велика Британія. Також для користувачів у Європі буде додано новий екран вибору стандартного браузера при першому запуску або оновленні пристрою.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iOS
  • Останні записи

    Нова соцмережа в App Store не має жодного живого користувача

    У магазині додатків App Store з'явився новий мобільний додаток SocialAI, який є аналогом X (Twitter).…

    18.09.2024

    Для викрадення паролів з Google Chrome хакери почали застосовувати новий інструмент

    Хакери продовжують вдосконалювати методи викрадення користувацьких даних, і однією з останніх загроз стало шкідливе ПЗ…

    18.09.2024

    Попри оновлення, нова версія ChatGPT o1 допускає базові помилки

    У середині вересня OpenAI представила нову модель штучного інтелекту під назвою o1, раніше відому як…

    18.09.2024

    Перші тести iPhone 16: оцінка продуктивності в іграх і часу автономної роботи

    Apple зняла ембарго на публікацію оглядів нових iPhone, що дало змогу дізнатися більше про новинки.…

    18.09.2024

    Оновлення One UI 6.1.1 від Samsung знову викликало проблеми: камери флагманів Galaxy перестали працювати

    Нещодавно Samsung випустила велике оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23, але вже…

    18.09.2024

    Розчарування від Samsung: ємність батареї Galaxy S25+ залишиться на рівні Galaxy S24+

    За інформацією ресурсу Galaxy Club, новий смартфон Samsung Galaxy S25+, який є другою за вартістю…

    18.09.2024