iPhone на iOS 18 можуть блокувати акумулятори при неправильному ремонті

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple підвищила вимоги до ремонту iPhone, ускладнивши використання деталей з крадених або нелегально отриманих пристроїв. Тепер iPhone зможе визначати, чи була встановлена деталь з іншого вкраденого чи раніше активованого телефону.

Реклама

Коли деталь з чужого iPhone буде встановлена, на екрані смартфона з’явиться повноекранний банер, що вимагатиме ввести Apple ID і пароль власника вихідного пристрою. Це стосується акумуляторів, модулів камер і дисплеїв. Apple пов’язує облікові записи користувачів не тільки з iPhone, але й з окремими компонентами, використовуючи індивідуальні серійні номери.

Зміна спрямована на боротьбу з ринком крадених iPhone. Багато вкрадених телефонів продаються на чорному ринку як запчастини, які досі мають високу цінність. Тепер, коли iPhone вимагатиме пароль Apple ID від вихідного пристрою, крадіжка телефонів, розбирання їх на деталі та використання їх для ремонту інших пристроїв стане менш привабливим і ефективним.

Apple також розширить свою функцію блокування активації на запчастини для iPhone, щоб запобігти використанню компонентів з крадених телефонів. Ця функція була розроблена за запитом користувачів і правоохоронних органів для ускладнення крадіжок, блокуючи повторну активацію втрачених або вкрадених iPhone. Якщо пристрій в ремонті виявить, що деталь отримана з іншого телефону, на якому включена функція блокування активації або який позначений як втрачених, установка цієї деталі буде обмежена.

Ці нововведення будуть працювати лише з iPhone, що оновлені до iOS 18, яка підтримується моделями iPhone XR/XS та новішими. Наразі ця функція не поширюється на iPad з iPadOS 18.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело9to5mac.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ