Apple запустить на iPhone 16 скандальну функцію з Windows

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple анонсувала нову функцію семантичного пошуку для iPhone 16, яка викликала асоціації з контроверсійним інструментом Windows Recall. Проте компанія підкреслила, що нова функція зберігатиме дані виключно локально на пристрої користувача, на відміну від Windows Recall.

Реклама

Нагадаємо, що Windows Recall – це функція штучного інтелекту в Windows 11, яка постійно створює знімки робочого столу користувача, дозволяючи повернутися до будь-якого моменту в минулому. Критики одразу висловили занепокоєння, що ця функція не приховує конфіденційну інформацію, таку як банківські дані, паролі чи медичні документи, і можливість зберігання таких даних на серверах Microsoft викликала додаткові побоювання. Хоча Microsoft запевнила, що всі дані Recall зберігаються локально, це призвело до нових тривог щодо можливого несанкціонованого доступу до приватної інформації.

На презентації Apple також згадала про нову функцію семантичного пошуку в iOS. “Якщо вам потрібно швидко знайти важливу інформацію, але ви не пам’ятаєте, де вона зберігається, Siri, використовуючи ваш особистий семантичний індекс, швидко знайде потрібні дані”, – зазначив Грег Джозвіак, старший віце-президент Apple з маркетингу. Функція працює подібно до Windows Recall, аналізуючи дані на пристрої і знаходячи потрібну інформацію за запитом користувача.

Різниця полягає в тому, що Apple відразу запевнила користувачів у тому, що інформація зберігається виключно на пристрої і не передається в хмару. Незважаючи на схожість з Windows Recall, нова функція від Apple поки що не викликала такого суспільного резонансу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ