Philips S257: LTE, дві «сімки» і доступна ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Покупці бюджетних смартфонів не так часто звертають увагу на бренд, як шукачі флагманів. Але навіть вони вважатимуть за краще відомого і перевіреного виробника, вибираючи «звонилку» собі (може навіть запасну) або в подарунок дитині. І шукати будуть, звичайно ж, апарат, орієнтований в першу чергу на зв’язок, а не на дешеві спроби відрізнятися зовні. В ідеалі апарат повинен підтримувати LTE і дві SIM-карти, при цьому бути компактними і доступними. Схоже на фантастику? Philips зробила її реальністю в своєму бюджетників S257.

Зовнішній вигляд і софт

Philips S257 дійсно компактний смартфон – його габарити складають 132,2×67,8×10,1 мм. Діагональ дисплея дорівнює 4,5 “, тобто гаджетом зручно користуватися однією рукою, на відміну від більшості сучасних пристроїв, а дитині він не буде здаватися гігантським. Роздільна здатність TN-матриці становить 854х480 пікселів, що в результаті дає 217 ppi. Практика показала, що для повсякденного використання такої щільності пікселів вистачає. Під дисплеєм знаходяться звичні для Android сенсорні кнопки навігації: стандартні «Назад», «Додому» і «Меню багатозадачності».

Philips S257 виглядає досить ефектно на тлі конкурентів. Нижня частина задньої кришки покрита дрібним ромбоподібним рифленням, яке покращує «зчеплення» апарату з долонею і не дає йому вислизнути з рук. Задня кришка знімна, під нею знаходиться АКБ на 2000 мАг і три слота під картки. Тобто вибирати між другою «сімкою» або додатковою карткою пам’яті не доведеться – місця всім вистачить.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При включенні апарату користувача зустрічає Android 7.0, над зовнішнім виглядом якого вендор трохи поворожив. Найочевидніше зміна – великі і яскраві іконки, ними буде зручно користуватися людям будь-якого віку. Меню налаштувань теж стало трохи яскравіше, хоча стандартна біло-блакитна гамма збереглася. А ось меню додатків вендор прибрав – всі вони знаходяться на робочих столах. Втім, понад необхідного в апарат встановлено дуже мало – наприклад, WPS Office або «Яндекс», але вони видаляються з системи буквально в два тапа.

Philips S257 Philips S257

 

Залізо і зв’язок

Нічого дивного, що в смартфоні бюджетного сегмента в якості процесора встановлений чотирьохядерний MediaTek MT6737M з частотою 1,1 ГГц. Пам’яті – 1 ГБ оперативної і 8 ГБ постійної, з яких приблизно половину займає встановлений софт. Якщо залишився мало, передбачений окремий слот для картки microSD об’ємом до 32 ГБ.

Philips S257 Philips S257

Це необхідний мінімум для адекватної роботи смартфона з повсякденними і не витратними медійними завданнями. Ресурсів апарату цілком вистачить не тільки на інтернет, соцмережі і месенджери, а й кіно подивитися, і в простенькі ігри пограти. Для прискорення роботи активного застосування можна скористатися спеціальною утилітою DuraSpeed, яку вендор розмістив в налаштуваннях. Також, в пристрої передбачений режим енергозбереження X-power.

Philips S257 Philips S257

SIM-карти в обох слотах можуть працювати в мережах четвертого покоління LTE, причому є підтримка VoLTE. Модуль Wi-Fi 802.11b / g / n працює стабільно, але тільки на частоті 2,4 ГГц. Для підключення бездротових аксесуарів встановлений чіп Bluetooth 4.0. Координати визначаються з високою точністю по супутниках GPS.

 

Медійні можливості

Зовнішній динамік Philips S257 знаходиться рівно по центру нижнього торця (роз’єм micro-USB винесено наверх), і його гучність дозволить без зусиль почути дзвінок навіть в галасливому транспорті. Для прослуховування музики або перегляду фільму з microSD-карти він теж підійде. В цьому випадку можна активувати в налаштуваннях підсилювач звуку, який дає невеликий приріст гучності. Артефакти або будь-які спотворення звуку відсутні навіть на максимумі.

Philips S257

Основна камера на 5 Мп з фазовим автофокусом і спалахом і фронтальна на 2 Мп дозволяють отримати непогані для свого цінового сегмента кадри при хорошому освітленні. Різниця за якістю між ними представлена ​​на фото нижче.

Philips S257
Основна камера
Philips S257
Фронтальна камера

Philips S257 – вельми міцний компактний бюджетник, який завдяки двом SIM-картками та підтримки LTE дозволить завжди бути на зв’язку. Що, загалом-то, і потрібно від смартфона в першу чергу, хоча більш вимогливі завдання, ніж дзвінки та повідомлення, він теж зможе виконувати без будь-яких ускладнень. І при всіх своїх перевагах пристрій вийшов доступним – офіційна ціна Philips S257 складає всього 2000 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.