iPhone 16 отримав підтримку Wi-Fi 7

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вчора Apple презентувала нові моделі iPhone 16, які незабаром можна буде замовити. Одним із головних нововведень стала підтримка стандарту Wi-Fi 7, який буде доступний на всіх пристроях серії iPhone 16.

Реклама

Переваги Wi-Fi 7 Стандарт Wi-Fi 7, представлений цього року консорціумом Wi-Fi Alliance, приніс значні покращення, включаючи зниження затримки та значно вищу швидкість передачі даних. Це робить його ідеальним для потокового відтворення відео у 8K та пристроїв змішаної реальності, таких як Apple Vision Pro.

Завдяки Wi-Fi 7 пристрої можуть передавати більше даних за менший час, що особливо важливо для відео з роздільною здатністю понад 4K. Також цей стандарт стане корисним для онлайн-ігор і пристроїв доповненої та віртуальної реальності, які потребують великої пропускної спроможності.

Максимальна швидкість передачі даних Wi-Fi 6E становить приблизно 9 Гбіт/с, тоді як Wi-Fi 7 може досягати до 46 Гбіт/с, що в п’ять разів швидше.

Wi-Fi 7 використовує канали шириною 320 МГц, що значно більше в порівнянні з попередніми стандартами. Разом із використанням діапазону 6 ГГц це зменшує перешкоди та навантаження на мережу. Пристрої також можуть передавати і приймати дані через кілька каналів одночасно на різних частотах.

Wi-Fi 7 в iPhone 16 Якщо минулого року підтримку Wi-Fi 6E отримали лише моделі iPhone 15 Pro та 15 Pro Max, цього року всі моделі iPhone 16, включаючи базову версію iPhone 16 та iPhone 16 Plus, матимуть підтримку Wi-Fi 7.

Apple підтвердила це на сторінці технічних характеристик нових iPhone, де зазначено наявність Wi-Fi 7 (802.11be) з 2×2 MIMO.

Замовлення на iPhone 16 стартують у п’ятницю, 13 вересня, а офіційні продажі розпочнуться 20 вересня. Apple також повідомила, що нові моделі будуть доступні в ще більшій кількості країн наступного тижня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоapple.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ