Названо всі можливості нової кнопки Camera Control у iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Усі моделі iPhone 16 отримали нову кнопку Camera Control, яка розташована з правого боку пристрою під кнопкою живлення/блокування.

Реклама

Apple заявляє, що ця кнопка працює як у вертикальній, так і в горизонтальній орієнтації. Вона оснащена сенсором сили і сенсором дотику, що дозволяє використовувати різні жести.

Основні функції:

  • Одне натискання – відкриває додаток “Камера” (або сторонню програму);
  • Одне натискання в додатку – робить фото;
  • Натискання й утримання – запускає додаток “Камера” для запису відео;
  • Легкий дотик – відкриває налаштування, як-от зум, дозволяючи регулювати експозицію без втрати фокусу;
  • Подвійне легке натискання – відкриває меню попереднього перегляду для вибору опцій, як-от експозиція або глибина різкості;
  • Проведення пальцем – перемикання між різними параметрами, такими як масштабування, експозиція або глибина різкості.

Кнопка також дозволяє налаштовувати зум, експозицію та глибину різкості, підтримуючи різні стилістичні ефекти. Сторонні розробники можуть використовувати Camera Control для інтеграції у свої програми, включно із соціальними мережами на кшталт Snapchat.

Пізніше цього року Camera Control буде сумісна з функцією Visual Intelligence. Користувачі зможуть навести камеру на об’єкт, щоб отримати інформацію про нього через жест утримання. Наприклад, наводячи камеру на ресторан, можна буде побачити години роботи та рейтинги, а при наведенні на рослину чи тварину — отримати її назву.

Крім того, кнопка Camera Control стане платформою для інтеграції зі сторонніми сервісами, такими як пошук Google або використання ChatGPT для вирішення різних завдань.

Кнопка має сапфірове покриття з гладкою текстурою та оточена нержавіючою сталлю. Сенсор сили забезпечує тактильний зворотний зв’язок, нагадуючи затвор традиційної камери.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ