Представлена ​​Apple Intelligence – унікальна нейромережа, яка з’явиться в нових айфонах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple оголосила про запуск Apple Intelligence — комплексу нейромережевих технологій та інструментів, які будуть використовуватися в різних пристроях, передусім у смартфонах.

Реклама

Apple Intelligence лежить в основі нової лінійки iPhone 16 і використовує кілька генеративних моделей, що працюють безпосередньо на пристроях, задіюючи їхню пам’ять і обчислювальні ресурси. Компанія виділила чотири основні напрями цієї технології: мова, зображення, дії та особистий контекст.

Ці генеративні моделі, створені інженерами Apple, налаштовані для індивідуального використання, а всі дані зберігаються локально на пристрої, не передаючи їх на сервери Apple, що гарантує безпеку роботи з Apple Intelligence. Моделі динамічно адаптуються до дій користувача, допомагаючи виконувати завдання, які потребують високих обчислювальних потужностей.

Реклама

Apple Intelligence також використовує приватні хмарні обчислення, де сервери компанії застосовуються лише для обробки запитів, але не зберігають інформацію користувача. Apple планує дозволити незалежним фахівцям перевіряти роботу серверів для підтвердження цього.

Технології Apple Intelligence інтегровані в нову версію iOS і доступні в кількох вбудованих додатках. Наприклад, вони дозволяють автоматично перетворити швидку нотатку на добре сформульований лист, змінити стиль тексту (наприклад, на діловий) або створювати нові емодзі чи зображення за текстовим запитом. Штучний інтелект також може знаходити фото в галереї за описом, шукати потрібні фрагменти відео або створювати тематичні слайд-шоу.

Інтеграція з додатком «Пошта» дозволить швидко виводити на екран стислу інформацію з листів, фокусуючись на важливому. Схожі функції будуть доступні для сповіщень додатків — пріоритетні повідомлення відображатимуться вище за інші.

У Siri також з’явиться нова інтеграція з Apple Intelligence, що дозволить користувачам взаємодіяти з асистентом природною мовою та отримувати більш точні й детальні відповіді. Siri допоможе користувачам, показуючи покрокові інструкції щодо функцій пристрою, наприклад, як швидко видалити дублікати фото. Також буде доступно більше дій для Siri, таких як надсилання фотографій з останньої вечірки за допомогою голосової команди.

Спочатку оновлена Siri буде доступна в США, а згодом з’явиться в інших англомовних країнах, включно з Австралією, Канадою, Новою Зеландією, ПАР та Великобританією. У наступному році планується підтримка китайської, французької та японської мов.

Технології Visual Intelligence стали частиною Apple Intelligence і здатні розпізнавати об’єкти на фотографіях або через камеру, надаючи детальну інформацію про них. Наприклад, можна сфотографувати собаку і дізнатися її породу або навести камеру на кафе, щоб побачити його години роботи, меню та відгуки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ