Apple представила iPhone 16 та iPhone 16 Plus з кнопкою дії та новими функціями камери

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Сьогодні Apple представила нові 6,1-дюймовий iPhone 16 і 6,7-дюймовий iPhone 16 Plus, серед ключових нововведень яких — функція управління камерою на бічній панелі пристроїв.

Реклама

Ця панель розташована під кнопкою живлення і дозволяє керувати різними функціями програми Камера за допомогою натискань або жестів. Контролер знаходиться на рівні з корпусом iPhone і забезпечує тактильний відгук. Натиснувши на нього, ви запускаєте програму Камера, а тривале утримання активує запис відео. Новий елемент управління також дозволяє швидко масштабувати зображення та використовувати інші функції через нову накладку на екрані.

Серед інших оновлень — кнопка Action, яка вперше з’явилася на моделях iPhone 15 Pro, значне поліпшення часу автономної роботи, яскравіші та довговічніші екрани, підтримка Wi-Fi 7 та новий чіп A18 з удвічі швидшим 16-ядерним Neural Engine для Apple Intelligence. Задні панелі нових моделей доступні у кольорах Ultramarine, Teal, Pink, White та Black.

Реклама

Apple зазначає, що чіп A18 забезпечує до 30% підвищення продуктивності центрального процесора порівняно з A16 Bionic, який використовується в iPhone 15 і iPhone 15 Plus. Чіп також підтримує апаратне прискорення трасування променів для покращеного рендерингу графіки в іграх.

Функція Apple Intelligence тепер доступна на iPhone 16 і iPhone 16 Plus, що дозволяє використовувати генеративні можливості штучного інтелекту на всій лінійці iPhone 16, а не лише на iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Нова функція Camera Control буде інтегрована з Visual Intelligence, що дозволяє отримувати деталі про об’єкти у видошукачі вашої камери, такі як ресторани, велосипеди, документи або домашні тварини.

iPhone 16 і iPhone 16 Plus оснащені вертикально розташованими задніми камерами, включаючи 48-мегапіксельну основну камеру, яка також виконує функцію 12-мегапіксельної телефотокамери, і 12-мегапіксельну ультрашироку камеру. Ці камери можна використовувати разом для створення просторових фотографій і відео, які можна переглядати на гарнітурі Apple Vision Pro.

Ціни на iPhone 16 і iPhone 16 Plus у США починаються від 799 і 899 доларів відповідно за версії з базовою пам’яттю 128 ГБ.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоApple

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ