Названо причину чому Android-смартфони подорожчають у 2025 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє відомий інсайдер Ice Universe на платформі Weibo, новий флагманський процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 подорожчає до 240 доларів. Це на 20,68% більше, ніж вартість поточного топового чіпа Snapdragon 8 Gen 3. Таке підвищення цін призведе до зростання вартості преміальних смартфонів, які з’являться у 2024–2025 роках, щонайменше на 30–40 доларів.

Реклама

Це не перший раз, коли Qualcomm підвищує вартість своїх чіпів. Наприклад, Snapdragon 8 Gen 3 на старті також був на 20% дорожчим за свого попередника. Якщо проаналізувати динаміку цін з 2016 року, стає зрозуміло, чому на ринку більше не з’являються “вбивці флагманів” від китайських брендів, які колись коштували 300-350 доларів, як це було з деякими моделями Xiaomi.

Підвищення ціни на Snapdragon 8 Gen 4 пов’язане з двома факторами. По-перше, Qualcomm планує використовувати новий 3-нм техпроцес TSMC під назвою N3E, який є покращеною версією технології “N3”, що була впроваджена рік тому. По-друге, компанія відмовилася від ARM-ядер на користь власних фірмових Oryon, що вимагає покриття витрат на їх розробку.

Qualcomm планує представити Snapdragon 8 Gen 4 на саміті Snapdragon Summit 2024, який відбудеться 21–23 жовтня. Після цього провідні китайські виробники, такі як Xiaomi, OPPO, vivo та OnePlus, почнуть анонсувати свої флагманські смартфони на базі цього процесора.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоithome.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ