Чому шкідливо заряджати смартфон вночі: експерти назвали причину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато користувачів підзаряджають свої мобільні пристрої вночі. Це дуже зручно, адже поки ви спите, заряд акумулятору досягає 100% і ви можете користуватися ґаджетом цілий день. Проте експерти повідомили, що тривале підключення батареї до джерела електроенергії, може їй зашкодити.

Про це йдеться на сайті “Телеграф

Фахівці зазначають, що кожного разу коли ви заряджаєте батарею до 100% її термін служби зменшується. Причиною цього є те, що коли заряд падає на 1%, модуль для зарядки вмикається знову. Це призводить до того, що цикл запасу заряду зменшується на 1 позначку. Також під час повної зарядки знижується потужність елемента живлення.

Аби уникнути неприємних наслідків “нічної зарядки”, експерти радять відключати пристрій від джерела живлення, коли батарея зарядиться на 80%, а не на 100%. Варто пам’ятати, що повна розрядка і така ж повна зарядка призводить до швидшого зносу акумулятора.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому вибір залишається за вами – або зручно заряджати ґаджет (поставивши його на ніч і забувши), або ж продовження терміну служби улюбленого девайсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.