Процесор Apple iPhone 16 використовуватиме архітектуру Armv9

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

До презентації нового покоління iPhone залишилося всього кілька десятків годин, але це не заважає новим цікавим деталям про пристрої Apple з’являтися з помітною регулярністю. Видання Financial Times повідомляє, що процесор A18, який буде використовуватися в iPhone 16, базується на архітектурі Armv9, яка забезпечує реалізацію функцій генеративного штучного інтелекту.

Реклама

Для британської компанії Arm поява ще одного процесора Apple на новій архітектурі обіцяє значне зростання доходів, адже ліцензійні роялті за архітектуру v9 удвічі вищі, ніж за попередню версію v8. Apple, будучи великим клієнтом Arm, уклала з ними довгострокову угоду, а прибуток від iPhone становить приблизно половину доходу американського технологічного гіганта.

Архітектура v9, представлена Arm у 2021 році, вже застосовується в процесорах серії M4, що використовуються в комп’ютерах і планшетах Apple. У просуванні iPhone 16 компанія робитиме акцент на функціях Apple Intelligence, які тісно пов’язані з генеративним ШІ. На сьогодні лише iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max підтримують ці функції завдяки процесору A17 Pro, що використовує архітектуру Armv8. Однак підтримку Apple Intelligence у нових моделях забезпечить майбутня iOS 18.1, яка наразі перебуває у стадії бета-тестування.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоFinancial Times

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ