Створено найбільший у світі iPhone 15 Pro Max за 70 000 доларів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Незважаючи на поширеність смартфонів, створення такого пристрою з нуля – величезний виклик. Особливо, якщо він у 100 разів більший за звичайний смартфон і зберігає більшість його стандартних функцій.

Реклама

Ютубери Метью Перкінс (DIY Perks) і Аруна Майні (MrWhoseTheBoss) саме це й зробили, створивши робочу копію iPhone 15 Pro Max. Гігантський пристрій, висотою понад 2 метри та вагою 200 кг, приніс їм рекорд Гіннеса за цей вражаючий проєкт.

Перкінс розпочав зі складного завдання – створення екрана. Він перетворив 88-дюймовий OLED-телевізор LG Signature на сенсорний екран, використавши спеціальну фольгу, яку приклеїв за допомогою прозорої УФ-епоксидної смоли.

Далі він вирішував питання інтеграції збільшених компонентів, таких як динаміки, трилінзова камера та кнопки гучності й живлення. Перкінс сконструював міцну алюмінієву раму з хрестоподібною конструкцією. Для камер ютубер використав Canon EOS R5 і Sony RX10 Mark 4, що імітують можливості телеоб’єктива iPhone 15 Pro Max. Рама була спроектована так, щоб кріпитися до спеціальної підставки, дозволяючи безпечно повертати гігантський пристрій.

Одним із викликів стало те, що через закритий вихідний код iOS від Apple не вдалося встановити. Натомість було використано Android Bliss OS, щоб створити інтерфейс, подібний до iPhone.

Незважаючи на свої величезні розміри, телефон залишився напрочуд функціональним. Майні зі своєю командою протестував його у реальних умовах: пристрій дозволяв робити платежі, надсилати електронні листи і навіть здійснювати відеодзвінки. Загальна вартість проєкту оцінюється у 70 000 доларів.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ