Apple може піти на ризик з iPhone у 2027 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Apple пройшла довгий шлях у спробах створити власні 5G-модеми для iPhone. У процесі компанія залучила Intel до виробництва 5G-модемів для смартфонів, кілька разів судилася з Qualcomm, домовилася з ними під час судового процесу, а також придбала модемний підрозділ Intel за 1 мільярд доларів. Однак під час розробки власних 5G-чіпів Apple зіткнулася з труднощами, як щодо продуктивності, так і з патентними проблемами.

Реклама

Ситуація була настільки складною, що на одному з етапів внутрішній модемний чіп 5G займав половину внутрішнього простору iPhone, що змусило Apple повернутися до співпраці з Qualcomm. В результаті було підписано угоду, за якою компанія використовуватиме модеми Qualcomm Snapdragon 5G до 2026 року.

Проте надійний аналітик Apple Мін-Чі Куо днями повідомив, що постачання власних 5G-модемів Apple швидко зростають. За його прогнозами, вони повністю замінять модеми Qualcomm. Це ризикований крок, оскільки модеми Qualcomm мають високу репутацію, зокрема й серед користувачів Apple. Наприклад, ті, хто користувався Pixel 6 Pro, знають, які проблеми можуть виникати з 5G-модемами.

Куо прогнозує, що в 2025 році Apple почне постачати 35-40 мільйонів власних 5G-модемів, у 2026 році — 90-110 мільйонів, а в 2027 — 160-180 мільйонів одиниць. Він також зазначив, що це не позначиться на постачаннях Qualcomm. У липні Куо заявив, що дві моделі iPhone — iPhone SE 4 та ультратонкий iPhone 17 Air — дебютують із власними 5G-чіпами в 2025 році.

Apple вже довела свою спроможність розробляти потужні процесори, як-от серія чіпів M. Якщо їм вдасться реалізувати цей проєкт, компанія зможе краще контролювати підключення iPhone і створювати унікальні функції. Наступний рік покаже, чи виправдаються ці зусилля.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ