Apple зменшить розмір рамок iPhone 16 Pro на 33%

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо ви вже давно стежите за новинами на PhoneArena, то, напевно, пам’ятаєте етапи боротьби за розмір рамок між iPhone, деякими телефонами на Android та моделями Windows Phone. Як тільки споживачі перестали так сильно акцентувати увагу на розмірі рамки — це сталося приблизно в той час, коли ми перестали називати телефони з великими екранами «фаблетами» — рамки знову стали предметом обговорення, особливо коли мова йде про iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max.

Реклама

Обидві преміум-моделі iPhone 2024 року будуть офіційно представлені в понеділок, 9 вересня. Раніше просочена інформація показала, що розмір рамки для iPhone 16 Pro Max складе лише 1,15 мм. Компанія Samsung Display підтвердила, що працює над технологією, яка дозволяє вбудовувати камери під дисплей, що видаляє всі межі з телефону. Цього року Apple використовує технологію Border Reduction Structure (BRS) для зменшення розміру рамок на своїх флагманських моделях.

Марк Гурман, головний кореспондент Bloomberg News, який спеціалізується на Apple та інших основних технологіях, повідомляє, що рамка iPhone 16 Pro буде приблизно на 33% тоншою, ніж рамка iPhone 15 Pro. Крім того, екрани iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max будуть більшими на 0,2 дюйма — до 6,3 і 6,9 дюйма відповідно. Згідно з дорожньою картою, опублікованою лейкером Ice Universe у липні, розмір екрану iPhone 17 буде збільшено до 6,3 дюйма, а iPhone Air, ймовірно, замінить iPhone 17 Plus, з дисплеєм 6,7 дюйма.

Найтоншими рамками на будь-якому смартфоні цього року будуть рамки 1,15 мм на iPhone 16 Pro Max.

Протягом останніх двох років розмір рамок на моделях iPhone Pro значно зменшився: від 3,5 мм на iPhone 14 Pro до приблизно 2 мм на iPhone 15 Pro. Якщо Гурман правий, то розмір рамки на iPhone 16 Pro може становити від 1,3 до 1,4 мм. Гурман вважається одним із найбільш надійних джерел інформації про Apple.

Хоча тонші рамки на iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max можуть виглядати привабливо, вони виконують кілька важливих функцій. Рамка захищає екран від ненавмисних дотиків, що критично для сенсорного екрану. Вона також приховує компоненти фронтальної камери і забезпечує структурну підтримку дисплея. Незважаючи на естетичні переваги, зменшені рамки можуть збільшити ризик випадкового запуску додатків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоPhoneArena

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ